|

2 haftada 200 seçkin film

32. İstanbul Film Festivali 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında 200 filmi İstanbullu sanatseverle buluşturacak. Festivalde, Lale Belkıs, Ahmet Mekin ve Ayşe Şasa''ya '''Sinema Onur Ödülü''', yönetmen Costa-Gavras''a '''Yaşam Boyu Başarı Ödülü''' verilecek.

.
00:00 - 28/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:37 - 27/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
2 haftada 200 seçkin film
2 haftada 200 seçkin film

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali 30 Mart''ta başlıyor. 14 Nisan''a dek 20 bölümde 200''ü aşkın filmin gösterileceği festival programına bu yıl '''Kadın Hikayeleri''' başlıklı bir bölüm eklendi.

AÇILIŞ PEDRO ALMODOVAR''LA

Uzun bir aranın ardından yeniden canlandırılan ''Edebiyattan Beyazperdeye'', 13. İstanbul Bienali işbirliğiyle hazırlanan ''Ben-Kentli Vatandaş Değil Miyim?'' ve ''Gerçek Mucizedir: Carlos Reygadas'' de bu seneki festivalin özel bölümleri.

Festival, 29 Mart Cuma akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı''ndaki törenle açılacak. Törende, açılış filmi olarak Pedro Almodovar''ın son filmi ''I''m So Excited/Aklımı Oynatacağım'' gösterilecek. Açılış töreninde oyuncu Lale Belkıs, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, oyuncu Ahmet Mekin ve senarist Ayşe Şasa''ya ''Sinema Onur Ödülü'' takdim edilecek. Costa-Gavras da ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü''nü alacak. Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışmaları kapsamında bu yıl da Türkiye ve dünya sinemasının seçkin örnekleri ödül için yarışacak.

Festivalde bu yıldan itibaren erken yaşta hayatını kaybeden yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına bir ödül verilecek. Ödülü kazanan filmin yönetmenine Cem Yılmaz, CMYLMZ Fikirsanat aracılığı ile 30 bin lira verilecek. Cem Yılmaz, ödülü 5 yıl destekleyecek.

Derviş Zaim''in ''Devir'', Yılmaz Erdoğan''ın Kelebeğin Rüyası ve Mahmut Fazıl Coşkun''un Yozgat Blues filmleri Ulusal Yarışma''nın öne çıkan filmleri olarak gösteriliyor.

Nil''i severim ama Tuna''nın gönlümdeki yeri bir başkadır. Benim için Balkanlar''dır Tuna. Balkanlar ise hüzün.

11 yıl önce