|

23 Nisan coşkusu

Türkiye dün en renkli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yaşadı. Çocuklar etkinliklerde şiirler okudu, halat çekme, balon patlatma, sandalye kapmaca gibi oyunlarla kendilerinden geçti.

Oktay Mehmet
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:21 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
23 Nisan coşkusu
23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Ankara'da Başbakanlık, kimi illerde ise valilik ve belediye başkanlığı makamlarına çocuklar geçti. Yurt genelinde düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde şiirler okuyan, skeçler oynayan çocuklar, halat çekme, balon patlatma, sandalye kapmaca, kırkayak yarışı, çuvalla yürüme, kaşıkla yumurta taşıma ve iğneye iplik geçirme gibi oyanlarla gönüllerince eğlendi.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN EŞEK YARIŞI

Gümüşhane'de öğrenciler gangam style ve oyun havaları ile kendinden geçti. Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Öğütlü köyündeki kutlamalarda, öğrenciler ve veliler eşeklerle yarıştı. Erzincan'da belediye, çocukları Anatolia Sirki ile buluşturdu. Hakkari Yüksekova'da Ortaç Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tango, zeybek oyunları ile farklı kültürlerden temaların işlendiği skeç gösterileri sahnelendi. Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlenen kutlamalara katılan Suriyeli çocukların 'Bir dünya bırakın biz çocuklara' adlı şarkıyı Türkçe okuması izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Almanya'nın başkenti Berlin'de de 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde 93 çocuk, Alman Meclisi'nde toplandı.

Bayrak zeplinle göklerde

Bayrampaşa Belediyesi'nin 23 Nisan kutlamaları ilginç görüntülere sahne oldu. Kocatepe Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte özel paraşüt kumaşından yaptırılan 3 metre genişliğinde, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı zeplin balonlarla 150 metre yüksekliğe gönderilerek rekor kırdı. Çocukların üzerine bayram mesajlarını yazdığı Bayrampaşa Belediyesi'nin flaması da gökyüzündeki yerini aldı. Bayrak, 4 gün daha gökyüzünde dalgalanacak.


11 yıl önce