|

24 yıldır bisikletiyle devri alem yapıyor

Yorgan ustası 70 yaşındaki Şaban Çancı, 24 yıldır her yaz aylarında bisikletiyle dünyayı dolaşıyor.

Aa
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:05 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
24 yıldır bisikletiyle devri alem yapıyor
24 yıldır bisikletiyle devri alem yapıyor

Yaşadığı Antalya'dan bir hafta önce yola çıkan ve geldiği Denizli'de mola veren Şaban Çancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıldır yorgan ustası olduğunu kış aylarında çalıştığını yaz ayların da ise bisikletiyle dünya turuna çıktığını söyledi.

Bisikletini adeta "hayat arkadaşı" olarak gördüğünü ifade eden Çancı, farklı yerleri görmek değişik insanlarla tanışmak tutkusuyla dünyayı dolaştığını belirtti. İş nedeniyle Antalya ve Isparta'yı dolaştığı sırada bundan keyif almaya başlayınca bu sefer gezmek için daha uzak yerlere gitmeye başladığını dile getiren Çancı, "Türkiye'nin büyük bölümünü dolaştım. Bisiklet turum Türkiye ile sınırlı kalmadı. Mısır, Ürdün, Pakistan, İran, Suriye'ye de gittim" dedi.

Yaz mevsimi başladığında işi bırakıp kendini yollara vurduğunu, 24 yıldır bu tutkusuna devam ettiğini belirten Çancı şunları söyledi:

"Zengin değilim. Yanımda sadece sırt çantam ve bisikletim var. 10 kilogram yükle her gün ortalama 100 kilometre yol yapıyorum, Ağırlık yaptığı için çadır taşımıyorum, geceleri banklarda yatıyorum, Türkiye'yi dolaşırken hiç aç kalmıyorum. İnsanlar bana karşı misafirperverliğini gösteriyor. Ramazan ayı dolayısıyla da gittiğim her yerde insanlar bana yemek ikram ediyor" diye konuştu.

Gezme tutkusu nedeniyle eşiyle sorunlar yaşadığını bu nedenle şimdiye kadar 3 evlilik yaptığını, 2 kızı ve bir oğlu olduğunu anlatan Çancı, "Edirne'den Ardahan'a kadar bir çok il gezdim, binlerce insan tanıdım, gördüm ki insanlar sadece kendi kabuğuna çekilmi. Hayata dar pencereden bakıyorlar" diyerek, tutkusundan vazgeçmeyi asla düşünmediğini sözlerine ekledi.

10 yıl önce