|

500 bin kapıya takıldı!

İzmir'de Türkiye'de ilk kez uygulanan bir projeyle, kentteki yarım milyon kapıya barkodlu numara verildi. Barkod sayesinde kamu kurumları kendilerine ait bilgileri kolayca elde edebilecek.

İha
00:00 - 24/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 10:45 - 24/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
500 bin kapıya takıldı!
500 bin kapıya takıldı!

Akıllı barkodlar, toplam 1 milyon dış kapı numarasına monte edilecek. Sistem, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre olacak. Devreye girdiğinde, kamu kurumları kendilerine ait bilgilere tek bir 'okuma'da ulaşabilecek, adres karmaşası ortadan kalkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, adres karmaşasına son vermek amacıyla kentteki 500 bin adet kapı numarasını değiştirdi. İzmir'deki yaklaşık 1 milyon kapı numarasının yarısını Türkiye'de ilk kez uygulanan projeyle değiştiren Büyükşehir Belediyesi, 'akıllı barkod sistemi'yle binalara ilişkin tüm bilgileri bir araya toplamayı hedefliyor.

BARKOD SİSTEMİ NE SAĞLAYACAK?

Barkod bilgileri ulusal standartlarda oluşturulacağından, kurumlar arasında tam bir adres birliği sağlanacak. Muhtarlık, Posta ve Emniyet arasında adres bulma durumlarında zaman zaman yaşanan karışıklık ortadan kalkacak.

Kurumlar arasında adres birliğinin sağlanması, kurumların hizmet bilgilerinin de paylaşımı ve bir arada kullanımı açısından önemli bir avantaj oluşturacak. Çalışma, pek çok kurumda kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacak.

Bina kimlik numaraları ulusal standartlarda oluşturulduğunda, vatandaşlar da adrese dayalı hizmet veren tüm kurumlardaki işlemlerini daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Saha çalışması yapan (veri toplama, anket vb.) tüm kurumlar veya özel kuruluşlar, barkod bilgileri sayesinde adres karmaşası yaşamayacak.

Coğrafi Adres Veri Tabanı ve Ulusal Adres Veri Tabanı birebir eşleştirileceğinden, sosyal doku analizleri coğrafi tabanlı yapılabilecek ve böylece etkin bir planlama ve süreç yönetimi gerçekleştirilebilecek.


11 yıl önce