|

Afacanlar bakanlığı hackladı

Güney Kore'de 7 çocuk, politikalarını beğenmediği Kadın ve Aile Bakanlığı'nın web sitesini çökertti. Çocukların ilginç protestosu ülkeyi ikiye böldü.

00:00 - 9/03/2012 Cuma
Güncelleme: 21:58 - 8/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Afacanlar bakanlığı hackladı
Afacanlar bakanlığı hackladı
POLiTiKALARINI SEVMEDiK

Seul Bölge Emniyet Müdürlüğü, Kadın ve Aile Bakanlığı'nın internet sitesini çökerttiği iddia edilen aralarında 3 ilkokul öğrencisinin olduğu 7 çocuk hakkında soruşturma başlattı. Bakanlığın politikalarından hoşnut olmayan Koreli çocuklar, önce kendi seslerini duyuran bir sayfa açtı, sonra da sayfa üzerinden bakanlığa siber saldırı için çağrıda bulundu. Küçük çocukların bakanlığın sitesini nasıl çökerttiği ise araştırılıyor.

BU YAŞTA BU SUÇA BULAŞTIYSA

Olayın basına yansıması ile Güney Kore'nin gündemi bir anda değişti. Özellikle sosyal medyada en çok tartışılan konu haline geldi. İnternet kullanıcıları, “Helal olsun, bu yaşında bakanlığın politikalarını eleştirebiliyor. Şaşırdım hakikaten” yorumları yaparken, durumdan hoşnut olmayan internet kullanıcıları ise, “Bu çocuklar bu yaşta bu suça bulaştıysa...” diye yazdılar. Konuyla ilişkin soruşturma devam ederken, çocukların ne gibi bir ceza alacağı ise merak konusu.

12 yıl önce