|

Aliyev'e Avrupa'nın en büyük pastası

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 51'inci yaş günü için 51 metre uzunluğunda dev pasta yapıldı.

Cihan
00:00 - 24/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 16:37 - 24/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Aliyev'e Avrupa'nın en büyük pastası
Aliyev'e Avrupa'nın en büyük pastası

Başkent Bakü'ye 20 kilometre uzaklıktaki Sumgayt şehri iş adamlarının organize ettiği dev pastayı Türk aşçılar hazırladı. Şehir valiliğinin önündeki meydanda dağıtılan dev pasta izdihama sebep oldu. Binlerce kişinin almak için yarıştığı pasta, kısa bir sürede tüketildi.

İlham Aliyev'in doğum günü için yapılan pastada bu yıl Bakü'de yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan tüm grupların sahne görüntüleri de yer aldı. Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo ve diğer gruplar için de dev pastanın üzerinde bölümler oluşturuldu. Ayrıca pasta üzerinde şarkı yarışmasının yapıldığı Kristal Salon'la beraber Bakü'deki bazı tarihi mekanlara da yer verildi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK PASTASI

Basına bilgi veren Sumgayıt Şehir Valisi Eldar Azizov pastanın Avrupa'da yapılan en büyük doğum günü pastası olduğunu söyledi. Azizov Sumgaytlıların kadirşinas olduklarını ve her yıl Cumhurbaşkanlarının doğum gününü büyük bir heyecanla kutladıklarını bildirdi. Pastanın iş adamları tarafından yaptırıldığına dikkat çeken Azizov, pastanın uzunluğunun 51 metre, ağırlığının da 11 tondan fazla olduğunu söyledi.

Pastanın yapımından sorumlu baş usta Muzaffer Agüloğlu da yaptığı açıklamada,bunun Aliyev'in doğum günü için yaptığı 7'inci pasta olduğunu söyledi. Pastanın Eurovision Şarkı Yarışması temalı olduğunu ifade eden Agüloğlu, pasta üzerinde bütün yarışmacı grupların fotoğraflarının yer aldığını sözlerine ekledi.

Agüloğlu doğum günü pastasının için ; 21 bin 960 adet yumurta, bin 800 kilogram şeker, 700 kilogram fındık ve ceviz içi, 350 kilogram süt, hindistancevizi, çikolata gibi bir çok malzeme kullanıldığını söyledi.

11 yıl önce