|

Almanya'da bozuk et korkusu

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki bir firmanın tonlarca bozuk etten ürettiği ürünlerin büyük bölümünün Rusya, Romanya ve bazı Afrika ülkelerine ihraç ettiği iddia edildi.

Aa
00:00 - 7/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:26 - 7/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Almanya'da bozuk et korkusu
Almanya'da bozuk et korkusu

Alman devlet televizyon kanalı ARD'de yayınlanan '"Plusminus" adlı programda, Aşağı Saksonya eyaletindeki bir gıda şirketinin eski çalışanları, firmanın et atıklarını ucuza satın alarak taze etlere karıştırdığını öne sürdü.

Özellikle gece vardiyasında bozuk etlerin taze etle karıştırarak işlendiğini iddia eden eski çalışanlar, şirkette haftada ortalama 50 ila 100 ton arasında bozuk etin işlendiğini ifade etti.

Öte yandan, bozuk et karıştırılarak üretilen ürünlerin büyük bir bölümünün Rusya, Romanya ve bazı Afrika ülkelerine ihraç edildiği, Almanya içinde de ürünlerin bir kısmının satıldığı ifade edildi.

Laboratuara incelemeye gönderilen numuneleri inceleyen Münster Yüksek Okulu'ndan Fritz Titgemeyer, numunelerde yüksek oranda bakteri tespit edildiğini söyledi.

Bakteri oranının çok yüksek olduğunu, bunun da etin uzun zaman sıcak bir yerde durduğunu gösterdiğini vurgulayan Titgemeyer, ette bakteri oranının yüksek olmasından dolayı sağlık tehlikesi riskinin arttığını vurguladı.

Öte yandan Aşağı Saksonya Tüketici Koruma Dairesi'nin haziran ayında şirketten aldığı numuneleri incelemeye aldığı belirtildi. Dairenin incelemeden çıkan sonuçları Oldenburg Savcılığına gönderdiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.


10 yıl önce