|

Aras Kargo'dan 3 Guinness rekoru

Aa
00:00 - 19/04/2009 Pazar
Güncelleme: 20:31 - 19/04/2009 Pazar
Yeni Şafak
Aras Kargo'dan 3 Guinness rekoru
Aras Kargo'dan 3 Guinness rekoru

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, amaçlarının 7 kıtada 7 yıldızlı hizmet vermek olduğunu söyledi. Aras Holding ve holdingin amiral gemisi olan Aras Cargo, 30'uncu kuruluş yıl dönümünü, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde tüm bayi ve çalışanlarıyla birlikte toplam bin 200 kişinin katılımıyla kutladı.


Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, burada yaptığı konuşmada, gelecek dönemdeki hedeflerinin Türkiye sınırlarının ötesinde hizmet vermek olduğunu belirtti. 30 yıl önce Türkiye'nin doğusunda küçük bir şirket olarak kurulan Aras Holding'in bugün Türkiye'nin lider şirketleri arasına girdiğini ifade eden Aras, “Bundan sonraki amacımız 7 kıtada 7 yıldızlı hizmet vermek” dedi.


Aras Holding ve Aras Cargo'nun, gücünü çalışanlarından aldığını anlatan Evrim Aras, şöyle devam etti:


“Kurulduğu günden bu yana çalışma arkadaşlarımızın azmiyle Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yerini alan Aras Cargo, artık yoluna bir dünya şirketi olarak devam edecek. Bizler kargoculuk işini çok iyi biliyoruz. İçerisinde bulunduğumuz pazarı çok iyi tanıyoruz. Batı'nın teknolojisini işimizde çok iyi kullanıyoruz. Doğu'nun kültürünü tanıyoruz. İşte bu düşüncelerden de yola çıkarak ilk önce Orta doğu ve Rusya'dan başlamak üzere bundan sonraki hedefimiz dünyaya açılmaktır.

Aras Cargo olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalmadık kapı bırakmayacağız. İşimiz bize emanet edileni özenle ve hızla yerine ulaştırmaktır. Her gün binlerce güzel haber, binlerce umut dağıtıyoruz. Kimi gün uzaktaki çocuğundan merakla bekleyen anneye haber, kimi gün sınav sonucunu bekleyen bir gencin geleceği oluyoruz. Türkiye'yi karış karış gezmeye, bize emanet edilen güveni özenle sahibine ulaştırmaya devam edeceğiz. Her gün bir öncekinden daha çok kapı çalacağız.”



ARAS CARGO YÜZDE 16 BÜYÜDÜ

Aras Cargo üst düzey yöneticisi (CEO) Yusuf Ziya Gündüz de Türkiye'de vermiş oldukları hizmetlerin giderek arttığını ve acente sayısını yüzde 60'a çıkardıklarını bildirdi.

Gündüz, 2008 yılı başında sektörde yüzde 17 olan acente oranını 2008 sonunda yüzde 60'a çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:


“Krize rağmen iki haneli büyüme rakamları elde ettik. Aras Cargo ailesi olarak, 22 bölge müdürlüğü, 27 transfer merkezi, 760 irtibat bürosu (şube ve acente), 2 bin 500 araçlık filo ve 7 bin 700 uzman kadro ile her ay 6 milyon kişi, kurum ve kuruluşa hizmet veriyoruz. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde, bin 500'ü aşkın yerleşim birimine hizmet götürüyoruz. Aras Cargo ayrıca 800'e yakın yerleşim merkezinde faaliyet gösteren mobil servislerle, hizmet sınırlarını her geçen gün daha da genişletiyor.”


Kriz dönemine rağmen 2008'de oldukça verimli bir dönem geçirdiklerini ve büyümeye devam ettiklerini belirten Gündüz, “2008 yılını yüzde 16 büyüme ile kapattık. 2008 yılı ciromuz 450 milyon YTL oldu. 2009 yılı hedefimiz ise yüzde 25 büyümektir” dedi.

30. YIL ONURUNA 1 GÜNDE 3 GUİNNESS REKORU KIRDI

Aras Holding ve Aras Cargo 30. yıl etkinliklerine katılan bin 200 yönetici ve çalışanı bir günde üç ayrı Guinness rekoru kırdı. “En Hızlı Zamanda 800 Kutuyu Bir Kamyona Yüklemek ve Boşaltmak”, “Bir Fatura Numarası Altında En Fazla Gönderi” ve “En Çok Kişiyle Yapılan Halay “ rekorlarını Guinness hakemi Lucia Sinigagliesi denetiminde kırdı.


REKORLAR NASIL KIRILDI?

En Hızlı Zamanda 800 Kutuyu Bir Kamyona Yüklemek ve Boşaltmak:
Rekor denemesi esnasında 15 kişilik Aras Cargo ekibi belirlenmiş alandan kutuları teker teker alıp istifli bir şekilde kamyona yerleştirdi. Daha sonra aynı kutuları kamyondan boşaltarak 16 dakika 38 saniyede boşaltarak rekor kırdı.

Bir Fatura Numarası Altında En Fazla Gönderi Denemesi:
Aras Holding çalışanları Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) teslim edilmek üzere içerisinde kırtasiye malzemesi bulunan kutuların içine kendi mektuplarını yazarak kutuları kapattı. Bin 200 adet hediye kutusu, Aras Cargo tarafından TEGV'e teslim edildi. Böylelikle tek bir fatura numarası altında en fazla gönderiyi yapan şirket Guinness kayıtlarınca Aras Holding ve taşıyıcı da Aras Cargo olarak belirlendi.

En Çok Kişiyle Yapılan Halay Denemesi:
Bu rekor Aras Cargo ekibinden 941 kişi ile 5 dakika boyunca dönerek halay çekilerek kırıldı. Aras Cargo, bir günde 3 ayrı dalda Guinness hakemlerinin kararıyla Guinness kitabına adını yazdırdı.
15 yıl önce