|

Ayyüzlüye veda

Uzun zamandır kanserle savaşan sanatçı Murat Göğebakan hayatını kaybetti. Ünlü müzisyenin vefat haberini basın mensuplarına duyuran oğlu Bülent Göğebakan, ''Baba beni bırakma' dediğimde, babam da 'gönül istiyor ama lösemi istemiyor' demişti' ifadelerini kullandı.

Oktay Yıldırım
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 22:51 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ayyüzlüye veda
Ayyüzlüye veda

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan dün sabah saatlerinde vefat etti. Göğebakan için bugün Cuma namazına müteakiben Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Cenaze töreninin ardından götürüleceği Adana'nın Yüreğir ilçesine defnedilecek. Göğebakan'ın cenazesi Cumartesi günü baba ocağı Adana'da toprağa verilecek.

LÖSEMİYE BAĞLI KALP DURMASI

Sanatçının lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi'nin başhekimi Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, 'Maalesef yaptığımız bütün müdahalelere rağmen bugün kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine sabırlar diliyorum.'

ARKADAŞ GİBİYDİK

Sanatçının oğlu Bülent Göğebakan, babasının ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şöyle devam etti: 'Allah mekanını cennet etsin. 'Baba beni bırakma' dediğimde, 'gönül istiyor ama lösemi bırakmıyor' dedi. Başımız sağolsun. Sürekli yanındaydım. Duşumuzu bile burada alıyorduk. Baba oğul olarak ilişkimiz, aramızda fazla yaş farkı olmadığı için arkadaş gibiydik. Her sabah futbol muhabbeti yapardık. Futbolu, ülkesini ve bu ülkenin insanlarını çok severdi.' Sanatçının kardeşi Ferhat Göğebakan da yaklaşık 25 gündür hastanede olduklarını ifade etti.

HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Göğebakan, 'Burada kalmamıza rağmen bir şey yapamadık. Hocalarımız ellerinden geleni yaptılar ama ay yüzlünüzü kaybettik. Ay yüzlünüzü yarın akşam memleketi Adana'ya götüreceğim. Ağabeyimin son görevini yerine getireceğim. Adana'da, baba ocağına götürüp cumartesi günü kara toprağa kendi elimle bırakıp çıkacağım. Hepinizin, hepimizin başı sağolsun. Ay yüzlünüz size 'elveda' etti' diye konuştu.

RABBİYLE SOHBET EDE EDE GİTTİ

Göğebakan ile aynı evi paylaşan arkadaşı Feridun Özdemir ise 'Hepiniz biliyorsunuz Murat, inançlı bir insandı. Son günlerinde rabbiyle muhabbet ede, ede gitti. Sürekli onunla sohbet halindeydi. Bir ara kendine geldi. Sordum. Rabbinle muhabbet ediyor musun dedim. Gözleriyle 'evet' dedi. 'Sevenlerine dua ediyor musun?' dedim. 'Evet' dedi. Son iletişimimiz bu oldu. Sayın Başbakan, Ramazan içerisinde ziyarette bulundu. Çok özel bir sohbet gerçekleştirdiler. Merhamet dolu bir yüreğe sahip. Hakikaten çok kıymetli bir insan. Bu zaman dilimi içerisinde gerek ziyaretiyle, gerek muhabbetiyle gerekse sık, sık telefonla arayıp görüşmeleriyle ilgilendi. O hep şunu söyledi: 'Ben tarafım, ben abiden tarafım. Kendisini çok seviyorum. Rabbim ondan razı olsun' diye dua ederdi.'

Gençlere ilham olacak

Göğebakan'ın vefatı üzerine mesaj yayınlayan Başbakan Erdoğan, 'Merhum Göğebakan, Türk müziğine miras olarak bıraktığı başarılı eserlerle, inanıyorum ki genç müzisyenlerimize ilham kaynağı olmaya devam edecektir' dedi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TBMM Başkanı Cemil Çiçek taziye mesajı gönderdi.

'Uzun Adam' hediyesi

Göğebakan'ın 'Uzun Adam' şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti. Erdoğan, 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Göğebakan için dua istemişti.

Oğluna vasiyeti: Bu adamdan helallik iste

Yerel seçim öncesi, Samsun AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından 22 Mart 2014 akşamı gençlik şölenine katılan ve sahneye çıkan Murat Göğebakan'ın sözleri herkesi ağlatmıştı. Oğluna ettiği vasiyeti sahneden binlerce kişiye açıklayan Göğebakan, 'Doktorum bana 'sana ilik nakli yapılması lazım' dedi. Çok para istemişlerdi, o kadar param yoktu benim ama Allah'ım vardı sorun değildi. Bir gün Samsun'dan bir telefon geldi bana hiç unutamam o telefon görüşmesini. 30 Mart akşamı İlkadım Belediye Başkanı olacak olan adam Erdoğan ağabeyim, aynen şunları söylemişti telefonda 'Yapabileceğimiz ne varsa kardeşlerin burada hazır' demişti. Allah razı olsun. Oğlum Bülent'e ettiğim vasiyetim de vardır, 'bir gün ölürsem git bu adamdan helallik al'. Erdoğan ağabeyimin bir lafı benim yüreğimi doldurdu yüreğimi' demişti.

'HAKKIM VARSA HELAL OLSUN'

Göğebakan'ın ölüm haberi tüm Türkiye'yi derinden yaraladığı gibi yakın dostu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u yasa boğdu. Başkan Tok, Murat Göğebakan'ın dile getirdiği o sözlerini tekrar tekrar hatırladığını belirterek, 'Hakkım varsa helal hoş olsun. Oğlu Bülent Göğebakan'a ettiği vasiyette oğlunun benden helallik almasını belirttiğini söyleyen Murat kardeşim için kelimeler kifayetsiz kalır.

Türk sanat dünyası büyük bir çınarını kaybetmiştir. Başımız sağ olsun, Rabbim ailesine sabır versin' diye konuştu.

Son kare Erdoğan'la

Göğebakan, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftarda biraraya gelmişti. Sanatçının son fotoğrafı budavette çekilmişti.

Baba evinde yas var

İstanbul'da tedavi gördüğü hastahanede vefat eden sanatçı Murat Göğebakan'ın Adana'daki baba evinde yas var. Babası ve annesi İstanbul'a gittiği için Göğebakan'ın amcaları Hamit, Yusuf ve İsmail Göğebakan ile yakınları, merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'ndeki baba evinin önüne kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

BANA 'İYİ OLACAĞIM' DEMİŞTİ

Amca Hamit Göğebakan yeğeninin acı haberi ile çok üzüldüklerini belirterek, onu en son 10 gün önce tedavi gördüğü hastahanede ziyaret ettiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, tedavi sürecinde yeğeniyle yakından ilgilendiğini hatırlatan Göğebakan, şunları kaydetti: 'Ameliyat edilmişti. 'İyi olacağım inşallah amca, sen kendine iyi bak, rahatsızsın' demişti. Amca Mehmet Göğebakan (78) ise sanatçıyla kısa süre önce görüştüklerini söyleyerek, ''Emmi geleceğim yanına ben çok iyiyim, Başbakan'ın iftar yemeğine katılacağım, ben çok iyiyim' dediğini belirtti.


10 yıl önce