|

Bağımlı çocuğa şefkat eli

Üsküdar Belediyesi Gençlik Yaşam Merkezi, madde bağımlısı çocukları sahada tespit ederek, hayata kazandırmaya çalışıyor. Merkezin çalışmalarında yaşadığı en büyük sorun ise, çocukları tedavi olmaya ikna etmek.

Hamdi Koçoğlu
00:00 - 19/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:42 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bağımlı çocuğa şefkat eli
Bağımlı çocuğa şefkat eli

Madde bağımlılığı ile mücadele, Üsküdar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gençlik Yaşam Merkezi''nde aralıksız devam ediyor. Madde bağımlısı çocukların ailelerini psikolog ve sosyolog ile birlikte evlerinde ziyaret ettiklerini söyleyen Proje Koordinatörü Kevser Terzioğlu, çocuklara bağımlı olduklarını itiraf ettirip, zararı noktasında donanım sağlandığını belirtti. Bağımlılığı itiraf etmenin zor olduğunu dile getiren Terzioğlu, maddeyi tamamen bırakma diye bir şeyin kolay kolay mümkün olmadığını ancak kişinin sefaletten kurtarılabildiğini masının ifade etti.

İKNA ETMESİ ZOR

Saha çalışmacısı Osman Uçar ise en önemli sorunun çocukları tedavi için ikna etmek olduğunu belirtirken, saha çalışmalarında çocukların sohbetlerine dahil olup onların güvenini kazanmanın daha sağlıklı olduğunu söyledi. Madde bağımlısı çocukların kursa devam noktasında sıkıntılar yaşandığını söyleyen Terzioğlu, 10''dan fazla bağımlının bir arada tutulmadığını belirtti.

EĞİTİM VE SPOR

Çocukların kursa servisle getirildiğini dile getiren Terzioğlu, okuma yazma bilmeyenlere öğretildiğini, spor faaliyetleri yürütüldüğünü ifade etti.


10 yıl önce