|

Bayan Hitler için basın açıklaması

Geçtiğimiz günlerde yaptığı ırkçı açıklamalarla gündeme gelen İsrailli vekil Shaked için bir araya gelen Kadın ve Demokrasi Derneği üyeleri, 'Nazileri hatırlatan bu açıklamanın bir kadın tarafından dile getirilmiş olmasının utancı ve hayal kırıklığı içerisindeyiz' diyerek konsolosluk önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 16:59 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Bayan Hitler için basın açıklaması
Bayan Hitler için basın açıklaması

'Koruyucu Hat' operasyonu ile 8 gündür Gazze'ye saldıran İsrail sivilleri katletmeye devam ederken operasyonlara yönelik tepkiler de sürüyor. 29'u çocuk, 194 kişi öldürüldüğü, 1400 kişinin yaralandığı saldırılara Kadın ve Demokrasi Derneği'nden de tepki geldi.

Yahudi Evi partisinden aşırı sağcı kadın milletvekili Ayelet Shaked'in gündeme bomba gibi düşen sözlerine tepki gösteren dernek üyeleri, İsrail konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Grup üyeleri, "Bu zulme sessiz kalma", "Anneler yaşayacak, zalimler yok olacak", "Filistinli analar mücahit doğuracak" yazılı dövizler taşıdı. Başkonsolosluk binasının önüne "Bayan Hitler Ayelet Shaked" yazılı çelenk bırakılan eylemde, Filistinli bir gencin öldürülmesinin canlandırıldığı mini tiyatro gösterisi de yapıldı.

Eyleme Esra Albayrak'da destek verdi

Kadın ve Demokrasi Derneği üyelerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da destek verdi. 'Tez zamanda inşallah İsrail'in ayağını denk almasını ümit ediyorum' diyen Albayrak, İsrail'in ırkçı kadın milletvekili Ayelet Shaked'i eleştirdi.

Soykırım Çağrısı

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Silkin İsrailli milletvekilinin söylemlerinin soykırım çağrısı olduğunu belirterek, "Shaked, bize Yahudileri katleden Nazileri hatırlatıyor. Bunları bir bayanın söylemesi ayrıca utanç verici. Bilinmelidir ki sadece öldürenler değil, seyredenler ve teşvik edenler de insanlığın vicdanında mahkum ediliyor. Milletvekilini merhamet diline dönmeye çağırıyoruz. Filistinli çocukların, İsrailli kadınlar tarafından müdafaa edildiği bir dünyada barışın da mümkün olabileceği gerçeğini görmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Twitter üzerinden #BayanHitlerAyeletShaked isimli bir hashtag açan dernek üyeleri, herkesi tepkisini dile getirmeye çağırıyor.


10 yıl önce