|

Bitlis'te esrarengiz yaratık (!)

Bitlis''in Ahlat ilçesinde yeni aldıkları cep telefonuyla çekim yapan aile, fotoğraflardan ikisinde tanımlanamayan bir "yaratık" gördü. Günlerdir kabusları olan görüntünün teknoloji acemiliği olduğu ortaya çıkınca, aile rahat bir nefes aldı.

İha
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:57 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bitlis'te esrarengiz yaratık (!)
Bitlis'te esrarengiz yaratık (!)

Olay, Ahlat ilçesinin tanınmış ailelerinden birinin evinde meydana geldi. İsmini açıklamak istemeyen ailenin bireyleri, yeni aldıkları cep telefonunun kamerasını test etmek amacıyla çok sayıda fotoğraf çekti.İddiaya göre, fotoğrafları inceleyen aile, iki karede tanımlanamayan bir yaratık gördü.

Fotoğrafları gören ev sahibesi büyük bir korku yaşadı ve çığlık attı. Ailenin diğer bireyleri, panikle söz konusu yaratığı aradı fakat başarısız oldu.Cep telefonu tarafından çekilen fotoğrafları yorumlayan aile ve yakınları, karelerde yer alan yaratığın cin yada uzaylı olabileceğini, ama kesinlikle fotomontaj olmadığını söyledi.

SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Fakat, işin aslının bir teknoloji acemiliği olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Aslında kabusları, yeni aldıkları yeni nesil işletim sistemli telefonlar için hazırlanan bir fotoğraf uygulamasıydı. Uygulamanın özelliği, çekilen fotoğrafın içine bir efektle gerçek olmayan eklemeler yapabiliyor olmasıydı. Bilmeden çektikleri fotoğrafların içinde gördükleri yaratığı gerçek zanneden aile de bu uygulamanın kurbanı oldu. Günlerdir evlerini cinlerin bastığın düşünen aile, gerçeğin ne olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

11 yıl önce