|

'Bizim Mucitler' başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Bizim Mucitler” yarışmasının ilk ayağı 7 Mayıs'ta Eskişehir'de başlıyor. Finali 18 Haziran'da gerçekleştirilecek yarışmanın birincisine 150 bin YTL ödül verilecek.

Anka
00:00 - 6/05/2008 Salı
Güncelleme: 11:25 - 6/05/2008 Salı
Yeni Şafak
'Bizim Mucitler' başlıyor
'Bizim Mucitler' başlıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Patent Bürosu ve Kanal D'nin işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Bizim Mucitler” yarışmasının ilk ayağı yarın Eskişehir'de başlıyor. 18 Haziran'da sonlanacak yarışmanın birincisine 150 bin YTL ödül verilecek.


ATO'dan yapılan açıklamaya göre yarışmaya katılmak isteyenler, ATO ve Kanal D'nin internet sitesinden başvuruda bulunabilecek. Başvuruların ön incelemesini ODTÜ'den uzman bir heyet yapacak. ODTÜ'nün incelemesinden geçen projeler, yarı finallerin yapılacağı üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan bir kurul tarafından ön elemeye tabi tutulacak. Kurulun seçtiği 7 proje yarı finalde yarışacak.


FİNAL 18 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Yarışmanın yarı finalleri 6 ilde gerçekleştirilecek. İlk yarı final yarın Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde yapılacak. Eskişehir'deki yarı finalde Güneş Enerjili Araba, Fındığı Yeşil Kabuğundan Ayırma Makinesi, Mum Atma Cihazı, Sıcak Su Tesisat Cihazı, Canlı Kitap ve Digital İris adlı projeler yarışacak. 14 Mayıs'ta Samsun'da, 21 Mayıs'ta İstanbul'da, 28 Mayıs'ta İzmir'de, 4 Haziran'da Gaziantep'te, 11 Haziran'da ise Erzurum'da diğer yarı finaller yapılacak. Yarışmada yarı finali geçen adaylar, 18 Haziran'da yapılacak finale katılmaya hak kazanacak.


BİRİNCİYE 150 BİN YTL ÖDÜL

Yarışmanın birincisi 150 bin YTL para ödülü kazanacak. İkinci olan projeye 50 bin YTL, üçüncüye de 25 bin YTL verilecek. Yarı final birincileri ise 10 bin YTL ile ödüllendirilecek. Yarı final ikinci ve üçüncülerine de birer dizüstü bilgisayar hediye edilecek.


'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ YÜKSEK TEKNOLOJİYE BAĞLI'

ATO Başkanı Sinan Aygün, yeni bir projesi ve fikri olan herkesi yarışmaya katılmaya davet ederek, Türkiye'nin geleceğinin yüksek teknolojiye bağlı olduğunu belirtti. Aygün, “Teknoloji çağında tarım ürünleri satarak büyüyemeyiz. Türkiye'nin parlak fikirlere, yeni projelere, yüksek teknolojiye ihtiyacı var. Verimliliğin ve rekabet gücünün artırılması kalkınmanın anahtarı” diye konuştu.




16 yıl önce