|

Bu dede Guinness'e girecek

Türkoğlu Belediyesi, ilçede yaşayan ve nüfus cüzdanında doğum yılı 1889 olan Mehmet Tatar'ın''dünyanın en yaşlı insanı'' unvanı alması için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu.

Aa
00:00 - 11/01/2013 Cuma
Güncelleme: 18:28 - 11/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Bu dede Guinness'e girecek
Bu dede Guinness'e girecek

Geçen Ramazan Bayramı'nda bir şeker firmasının reklam filminde oynayarak Türkiye'nin dikkatini çeken Mehmet Tatar, şimdi de Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek, adını dünyaya duyurmak istiyor.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, ''Kendisi yaklaşık 1,5 yıl öncesine kadar ilçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki Kaledibi köyünde yaşıyordu. Yıllarca hayvancılık yaptığını biliyoruz. İlerleyen yaşına rağmen ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Belediye olarak kendisine destek olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız başvurunun olumlu olacağını düşünüyoruz. ''

Mehmet Tatar, ''Allah'a çok şükür bir asrı geçirdim. Benden öncekilerin hepsi ömrünü tamamladı. Benden yaşlısı kalmadı. İnsanlara buradan tavsiyem doğal beslensinler. Sebze, meyve, süt, yoğurt ve bal tüketsinler. O zaman sağlıklı ve uzun yaşayabilirler.'' diye konuştu.

11 yıl önce