|

Bu kabağı görenler hayrete düşüyor

Edirne''de 56 yaşındaki Bayram Şimşek''in evinin bahçesinde yetiştirdiği ağaçta büyüyen ve boyları 2 metreye yaklaşan 7 kilo ağırlığındaki kabakları ilgi çekti.

Dha
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 14:37 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Bu kabağı görenler hayrete düşüyor
Bu kabağı görenler hayrete düşüyor

Barutluk Mahallesi''ndeki 2 katlı evinde ailesiyle birlikte yaşayan ve inşaat ustalığından emekli olduktan sonra güvercin besleyip bahçesine ektiği ürünleri yetiştiren Bayram Şimşek, 5 ay önce Rusya''dan bir arkadaşının getirdiği kabak çekirdeğini ekti. Çekirdek büyüyerek ağaç haline geldi ve dallarında çok sayıda boyları 1.5 ile 2 metreye kadar ulaşan kabaklar yetişti. Bu kabakları görenler gözlerine inanamadı.

7 yıl önce aynı bahçeye kabak ağacı diktiğini ancak fazla verim alamadığını belirten Bayram Şimşek, "5 ay önce diktiğim ağaç beni çok şaşırttı. 2 metre boyuna ulaşan kabaklar yetişti. Evin önünden geçen çok sayıda kişi kabakları görünce şaşırıyor ve fotoğraf çekiyor. Ben ayrıca çok sayıda güvercin besliyorum. Bu ağacın bu kadar verimli olmasını güvercin gübrelerine bağlıyorum. Çok sayıda kabağı dalından koparttık ve hem biz hem de komşularımız afiyetle yedi. Kalan kabakları ise bir lokanta ile anlaştım, onlara vereceğim" dedi.

11 yıl önce