|

Bu Utanç'a ödül yağıyor

Amerika'da 18 yaşındaki İran asıllı yönetmen Hana Mahmalbaf, çektiği 'Utanç' adlı bir filmle tüm dünyada ödül üstüne ödül alıyor.

Washington
00:00 - 4/05/2008 Pazar
Güncelleme: 23:13 - 3/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu Utanç'a ödül yağıyor
Bu Utanç'a ödül yağıyor

Dünya sinema çevreleri Amerika'da yaşayan 18 yaşındaki İranlı Hana Mahmalbaf'ın yönettiği ilk uzun metrajlı film 'Utanç'ı konuşuyor. Film Avrupa'da ödül üstüne ödül alıyor. Dünyaca ünlü İranlı Yönetmen Muhsin Mahmalbaf'ın kızı Hana Mahmalbaf'ın yönettiği duygu yüklü film küçük bir Afganlı kızın okula gidebilme mücadelesini anlatıyor.


Ailesinin kurduğu Mahmalbaf Film Okulu'nda sinema eğitimi gören ve ilk filmini 14 yaşında çeken Hana, 'Utanç'la, festivallerde birçok ödül aldı. Bu yıl Asya Film Ödüllerinde 'En İyi Film' dalında ödüle aday gösterilen 'Utanç', San Sebastian Film Festivali'nde 'Jüri Özel Ödülü'ne, Roma'da ise UNICEF 'Özel Mansiyonu'na değer görüldü.


Haziran'da Türkiye'de


Hana'nın filmi, Afganistan'da küçük bir kızın okula gidebilmek için defter kalem almaya çabalarken, kendilerini savaş oyununa kaptıran erkek çocuklar tarafından esir alınmasını konu alıyor. 'Utanç', 20 Haziran'da Türkiye'de!

16 yıl önce