|

Cannes'ın müptelası

64. Cannes Film Festivali'nden bir kez daha ödülle dönen Nuri Bilge Ceylan, “Yıllardır filmle uğraşıyorum bu hoş bir sonuç. Mutluyuz” dedi

Aa
00:00 - 25/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 24/05/2011 Salı
Yeni Şafak
Cannes'ın müptelası
Cannes'ın müptelası

64. Cannes Film Festivali'nde, 'Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle 'Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan Yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve film ekibi Türkiye'ye döndü.

Nuri Bilge Ceylan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünlü yönetmen, duygularını soran gazetecilere, 'Mutluyuz ekip olarak. Benim ilk deneyimim olmasa da ekipteki birçok insanın bu ilk deneyimiydi. Değişik bir deneyim oldu. Yıllardır filmle uğraşıyoruz tabii, sonunda böyle birşey olması hoş birşey' dedi. 'Yarışmaya katılırken bir ödül bekliyor muydunuz?' sorusunu Ceylan, 'Herkesin bir ödül beklentisi olur ama bu işlerin belli olmadığını da biliyoruz, bu realitenin de farkındayız, şans' diye yanıtladı.

YENİ PROJE BELLİ DEĞİL

Bundan sonra yeni bir projesinin olup olmadığının sorulması üzerine de Ceylan, 'Henüz net birşey yok' yanıtını verdi. Ceylan, bazı yolcuların fotoğraf çektirme tekliflerini de kırmayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cannes'e ilk kez 1995 yılında katılan Ceylan, 2003'te Uzak ile Büyük Jüri Ödülü; Ceylan, 2006'da İklimler ile FIPRESCI ödülüne layık görülürken 2008'de ise Üç Maymun filmiyle en iyi yönetmen seçildi. Nuri Bilge Ceylan, 2009 yılında da festival jürisinde yer aldı.



13 yıl önce