|

Çocuk gelin 6 erkek rakibini solladı

Diyarbakır''da, henüz 14 yaşındayken ailesi tarafından kendisinden 13 yaş büyük biri ile zorla evlendirilen Dilek Demir, 6 erkek rakibini geride bırakarak Diyarbakır''ın tek kadın muhtarı olmayı başardı.

İha
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:01 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Çocuk gelin 6 erkek rakibini solladı
Çocuk gelin 6 erkek rakibini solladı

Aslen Mardin Mazıdağılı olan Dilek Demir, ortaokul çağlarında babası tarafından kendisinden 13 yaş büyük bir kişi ile zorla evlendirildi. Çocuk yaşta çocuk doğurarak bakmak zorunda kalan Demir, 7 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandı. 4 çocuk doğurduktan sonra kendi ayakları üzerinde durmaya karar veren Demir, 42 yaşında muhtar adayı olmayı kafasına koydu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden Bağlar ilçesinde bulunan Muradiye Mahallesi''nde 6 erkek adayla yarışan Demir, bin 500 oy alarak Diyarbakır''ın tek kadın muhtarı oldu.

Henüz ortaokul ikinci sınıfta iken babası tarafından 27 yaşındaki bir adamla zorla evlendirildiğini belirten Demir, 14 yaşında yaptığı evlilikten dört çocuk sahibi olduğunu söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi''nde genç kızların erken yaşta evlendirilmesinin bir kanun olarak görüldüğünü ifade eden Demir, bulunduğu mahallede kendisine 6 erkeğin rakip olduğunu dile getirdi. Bin 500 oy alarak seçimleri kazandığını anlatan Demir, en yakın rakibine 159 oy fark attığını kaydetti. Demir, "Kahvelere girdim, oy toplarken halkımın da desteğini alarak kahvelere giriyordum. Esnafları gezip onlarla konuşuyordum. Projelerimiz var, sokaklarımızda ve caddelerimizde mobese kameraları yok. Hırsızlık olayları bu semtte çok yaşanılıyor. Kaldırım taşlarında sorun var. Elektrik kesintilerimiz had safhada, kanal sorunlarımız var" dedi.

Demir, seçim sonrası esnafları ziyaret ederek halkın sorunlarını not aldığını ve tüm sorunlara çözüm üreteceğini sözlerine ekledi.

10 yıl önce