|

Çocuklardan Suriyelilere anlamlı destek

Zonguldak'ta 3 çocuk, ayakkabı boyacılığından kazandıkları parayı Suriyelilere bağışladı.

Aa
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 13:50 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Çocuklardan Suriyelilere anlamlı destek
Çocuklardan Suriyelilere anlamlı destek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eğitim öğretime ara verilmesinin ardından Kavaklık mahallesinde oturan Bayram (15), Volkan (17) ve Ferat Kanyılmaz (13), Suriyelilere destek olmak için başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye''kampanyasına katılma kararı alarak ayakkabı boyacılığından 1 günde kazandıkları parayı kampanyaya bağışladı.

Çarşı merkezinde ayakkabı boyacılığı yapan kardeşler, ellerinde Suriye halkının yaşadığı acıları gösteren resimleri de göstererek, ''Lütfen gelin Suriye halkına siz de yardım edin ayakkabı boyalarından alacağımız paraların tamamını Suriye halkına göndereceğiz'' dedi.

Bayram Kanyılmaz yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla toplanarak ayakkabı boyacılığından kazandıkları parayı ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına bağışlama kararı aldıklarını söyledi.

Kendilerinin karnının tok olduğunu, ısınacak battaniye ve yorganları olduğunu ifade eden Kanyılmaz, ''Allah razı olsun devletimiz çok iyi. Biz şimdi arkadaşlarla karar aldık. Boyadığımız ayakkabılarının paralarını Ereğli'de Suriye halkı için açılan kampanyaya bağışlayacağız. Çocukların ve ailelerinin haline çok üzülüyoruz'' dedi.

Kanyılmaz ve arkadaşları, boyadıkları ayakkabılardan elde ettikleri 100 lirayı Suriye halkına gönderilmek üzere Ali Molla Camisi'nde açılan yardım çadırına giderek teslim etti.

300 Suriyeliye kışlık ayakkabı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi Suriyelilere ayakkabı yardımı yapıldı.

Evde Sağlık Hizmetleri Derneği Gaziantep İl Temsilciliği'nce Nizip'teki belediyeye ait sosyal tesislerde kalan 300 kişiye kışlık ayakkabı dağıtıldı.

11 yıl önce