|

Çolpan İlhan''a hüzünlü veda

Önceki gün hayata veda eden sanatçı Çolpan İlhan, son yolculuğuna uğurlandı. İlhan, Muhsin Ertuğrul Sahnesi''nde düzenlenen törenin ardından eşi Sadri Alışık''ın yanına defnedildi.

.
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:00 - 27/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Çolpan İlhan''a hüzünlü veda
Çolpan İlhan''a hüzünlü veda

Önceki gün 78 yaşında vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan, son yolculuğuna uğurlandı. Çolpan İlhan''ın cenazesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi''nde düzenlenen tören-den sonra Teşvikiye Camisi''ne getirildi. Törende, taziyeleri Çolpan İlhan''ın oğlu Kerem ve torunu Sadri Alışık kabul etti.

KENDİSİNİ YETİŞTİRMİŞTİ

Cami avlusunda İlhan için anı defteri oluşturuldu. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taziye dileğinde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Çolpan İlhan''ın Türk sinemasının saygın bir ismi olduğunu söyledi. Kerem Alışık ise aslında söylenecek çok şey olmadığını dile getirerek, ''Bizim yere, göğe kalbi-mize sığdıramadığımız insanı, bugün bir karış toprağa sığdıracağız. Hepimizin başı sağolsun'' diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İlhan''ın kendisini yetiştirmiş bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, İlhan''a Allah''tan rahmet diledi.

SANATÇI DOSTLARI UĞURLADI

Cenaze törenine, Çolpan İlhan''ın ailesi, yakınları ve sevenlerinin yanısıra sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. İlhan, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı''nda eşi Sadri Alışık''ın yanında toprağa verildi.


10 yıl önce