|

Corona korkusu

Suudi Arabistan''da aynı gün SARS hastalığının türevi corona virüsüne yakalanan 24 kişiden 2''sinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yeni vakalardan 4''ünün Mekke''de ortaya çıkması Ramazan ve Hac dönemi öncesinde endişeleri artırdı.

.
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 23:44 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Corona korkusu
Corona korkusu
MEKKE''DE İLK DEFA GÖRÜLÜYOR

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı''ndan yapılan açıklamada, Riyad''da 5, Mekke''de 4, Cidde''de 2, Medine''de 1, Ürdün''de 1 ve hangi şehirden oldukları belirtilmeyen 11 hasta olmak üzere 24 kişinin corona virüsüne yakalandığı, 2''sinin hayatını kaybettiği belirtildi. Vakaların çoğu, ülkenin ikinci büyük kenti Cidde''de görülüyor. Hastalığın Mekke''de ise ilk defa ortaya çıktığı iddia ediliyor.

AŞI VEYA İLAÇ TEDAVİSİ HENÜZ YOK

Uzmanlar Ramazan ve Hac döneminde ülkeye milyonlarca kişinin akın etmesiyle virüsün daha da yayılmasından korkuyor. SARS''ın değişik bir türü olan corona virüsü ilk olarak Eylül 2012''de tespit edilmişti. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen virüs, akciğerleri tahrip ediyor. Virüse karşı aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.


10 yıl önce