|

Dahiyane satış

00:00 - 14/07/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:25 - 13/07/2012 Cuma
Yeni Şafak
Dahiyane satış
Dahiyane satış

İngiltere'nin Norfolk bölgesinde yaşayan "Küçük Monet" lakaplı 9 yaşındaki İngiliz Kieron Williamson'ın 24 adet manzara resmi, sadece 15 dakika içinde 250 bin İngiliz sterlini karşılığında alıcı buldu. 2008 yılında resim dersleri almaya başlayan ve sanat dünyasının 'deha' gözüyle baktığı Williamson tabloları ünlü Fransız empresyonist (izlenimci) ressam Cloude Monet'yi (Mone olarak okunuyor) andırdığı için 'küçük Monet' olarak anılıyor.

ESERLERİNİ İNTERNETTEN SATIYOR

Williamson, eserlerini pazarlarken de ilginç bir yöntem bulmuş. Kendisi İngiltere'nin Norfolk bölgesinde ailesiyle birlikte yaşasa da eserlerini internet ve telefon aracılığıyla satıyor. 9 yaşındaki Kieoron Williamson'ın ilk eserlerini 2009 yılında vermişti. O dönem 19 manzara resmi 14 bin sterlin karşılığında satılmıştı. "Küçük Monet"nin ailesi, çocukları reşit olana kadar, onun yaptığı eserlerin satış ve pazarlamasını kendileri üstleneceklerini açıkladı.


Ailesine ev aldı

Küçük dahi Kieron Williamson'ın, Kasım 2011'deki açtığı sergide satışa sunduğu 33 tablo da kısa sürede satılmıştı. Bu sergiden 150 bin dolar kazanan Kieron, ailesine bir ev satın almıştı. Resim yeteneği 5 yaşındayken ortaya çıkan Kieron, empresyonist (izlenimci) akımından etkilendi. Kieron, pastel, sulu boya, akrilik ve yağlı boya tablolar yapıyor. ABD, Japonya ve Fransa'dan gelen sanatseverlerin tablosunu almak için evinin önüne kamp kurduğu Kieron'un binin üzerinde eskizi bulunuyor. Küçük 'dahi'nin anne ve babası kendilerinin çöp adam bile çizemediklerini söylerken, Kieron'un kazandığı parayı oğullarının ileride iyi bir sanat eğitimi alması için biriktirdiklerini açıkladı.



12 yıl önce