|

Dar omurga kanalı ameliyatlarında yeni teknik yüz güldürüyor

Haber Merkezi
01:00 - 29/01/2010 Cuma
Güncelleme: 16:53 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dar omurga kanalı ameliyatlarında yeni teknik yüz güldürüyor
Dar omurga kanalı ameliyatlarında yeni teknik yüz güldürüyor

Bel fıtığı ve dar omurga kanalı (dar spinal kanal) toplumda sık rastlanan hastalıklardandır. Bir kişide bel fıtığı ile birlikte veya tek başına dar kanal varsa, bu insanın hayat kalitesi çok düşmekte yaşantısı adeta altüst olabilmektedir.

Dar kanalı olan hastalar için ülkemizde yeni bir tekniği uygulayan ünlü Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan bu konuda şunları söylemektedir:

“İçinden omurilik ve sinirlerin geçtiği omurga kanalı üst üstte dizilmiş kemiklerden oluşan, ince, uzun, kıvrımlı bir borudur. Bu kanalın genişliği azalırsa, kanalın içinden geçmekte olan sinirler sıkışmaya başlamaktadır. Neticede bel ve bacaklarda ağrı, uyuşma, yürürken bir süre sonra mecburi oturma, idrar ve büyük abdest kontrolünün bozulması, bacaklarda güçsüzlük, yürüme bozukluğu, cinsel fonksiyonlarda bozulma gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir.

Dar kanal (spinal stenoz) rahatsızlığı ve ameliyatları halk tarafından yeteri kadar bilinmemekte, adeta bir kabus olarak görülmektedir. Ancak deneyimli ellerde, yeni teknikle usulüne uygun yapılan ameliyatlarda çok daha yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.

Bel fıtığı ameliyatlarında deneyimli ekibimiz tarafından uygulanan ileri ve klasik cerrahiye göre daha emniyetli ve konforlu yöntemler olan mikroteknik ve mikroendoskopik tekniğe benzer tarzda, dar kanal ameliyatlarında da mikroteknikle internal dekompresyon yapmaktayız.

Son yıllarda spinal cerrahi ekibimizle rutin uygulama haline getirdiğimiz mikroteknikle internal dekompresyon ameliyatı dünyada ancak belirli merkezlerde deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Bu ameliyatta, dar olan spinal kanalın iç kısmına girilerek kanal içeriden genişletilmekte , böylece anatomik yapı mümkün mertebe korunmaktadır. Stabilizasyonu sağlayan anatomik yapı korunduğu için stabil hastalara ayrıca vida ve benzeri tarzda enstrümanları da takmak gerekmemektedir.

Hastalar tıpkı bel fıtığı operasyonlarımızda olduğu gibi deneyimli ellerde usulüne uygun yapılan bu ameliyatlar sonrasında da felç kalma riskiyle karşılaşmadan aynı gün içinde yürüyebilmekte ve ertesi gün taburcu olmaktadırlar.”

Bel fıtığı konusunda yaptığı bilimsel çalışmalar Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan klasik ders kitaplarında ve dünyadaki çeşitli dergilerde referans olarak yer alan Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışından gelen çok sayıda bel fıtığı ve omurilik hastasına uyguladığı ameliyatlarla tanınmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için
adresinden bilgi alabilirsiniz.

ADVERTORIAL

#bel fıtığı
#sağlık
#bilimsel çalışma
14 yıl önce
default-profile-img