|

Dayak yedi dahi oldu

Ceketini almak isteyen soygunculardan öldüresiye dayak yiyen ABD'li Jason Padgett, girdiği ameliyattan matematik dahisi olarak çıktı. Padgett şimdi, aklında beliren formülleri görselleştirebiliyor ve şemalara dökebiliyor

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:03 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Dayak yedi dahi oldu
Dayak yedi dahi oldu
YEDİĞİ DARBE HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

ABD'de yaşayan Jason Padgett saldırıya uğradı. Ceketini almak isteyen soygunculardan öldüresiye dayak yiyen ve komaya giren Padgett uyandığında kafasına aldığı darbeler sonucu bir matematik dahisi olmuştu. Tacoma şehrinde yaşayan Jason Padgett 10 yıl önce saldırıya uğradı. Deri ceketini almak isteyen saldırganlardan dayak yiyen Padgett komaya girdi. Padgett'in yakınları ABD'li adamın sağlığından endişe duyarken ameliyat sonrası büyük bir sürprizle karşılaştı.

FORMÜLLERİ RESMEDEBİLİYOR

Padgett yaşam savaşını kazanmakla kalmayıp uyandığında beyninin farklı bir yerini kullanabildiğini fark etti. O artık bir matematik dahisiydi. 41 yaşındaki Padgett aklında beliren formülleri görselleştirebiliyor ve şemalara dökebiliyor. Padgett'in beyninin nasıl çalıştığını anlamak için bir dizi test gerçekleştiren Psikoloji Profesörü Berit Brogaard, Padgett'in kafasına aldığı darbelerden sonra beyninde normal insanların çalıştıramadığı iki bölümü çalıştırmaya başlamıştı.



12 yıl önce