|

Dizi film çekersem kimse seyretmez

Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle bir ödül de Sofya Belediyesi'nden alan Nuri Bilge Ceylan, "Dizi film çekersem kimse izlemez, para kaybederim; çünkü 90 dakikalık bir bölümü ben bir yılda çekerim" diye konuştu.

Aa
00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 03:12 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Dizi film çekersem kimse seyretmez
Dizi film çekersem kimse seyretmez

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Bulgaristan'da süren "16. Sofia Film Fest" festivalinde bir ödüle daha layık görüldü. Festivale "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi ile katılan Ceylan, Sofya Belediyesi Ödülü kazandı. Festival programında filmi büyük ilgi gören Ceylan, düzenlediği basın toplantısında çalışma tarzıyla ilgili bilgi verdi. "Filmlerimde izleyicileri daha yavaş tempoda yaşamaya davet etmeye çalışıyorum" diyen Ceylan, "Gerçek hayatın tempolu ritmi yüzünden bazı gerçekleri göremeyebiliriz. Bu film bazılarına sıkıntılı gelebilir, ancak sıkıntı da yaşamın bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

90 DAKİKASI BİR YIL SÜRER

Her senaryonun yazılmasının güçlükle başladığını itiraf eden Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her seferinde işin başındayken umutsuz olurum. Hiçbir şey çıkmaz sanırım. Ancak sonunda karşıma hazır senaryo çıkar. Olayları kendi akışına bırakıyorum."

"Yaşamın anlamsız olduğunu" düşündüğünü dile getiren Ceylan, "Sanat yoluyla yaşamın anlamını aramaya, hatta vermeye çalışıyorum. Ve böylece hayatta kalabiliyorum" şeklinde konuştu. Dizi film de çeken birçok yönetmenden farklı olarak kendisinin dizi film çekmeye niyeti olmadığını kaydeden Ceylan, şunları söyledi:

"Ahlaki açıdan dizi film çekilmesinde sorun görmüyorum. Birçok film yönetmeni dizi de yapmıştır. Ancak benim çekebileceğim diziyi bir kere kimse izlemez. Demek ki çok para kaybederim. Türkiye'de bir haftada 90 dakikalık dizi bölümü çekilirken, ben o bölümü bir yılda çekerim. Dolayısıyla bu görev bana göre değil."



12 yıl önce