|

Ejder Kapanı'nda gerçek bir hikaye

Uğur Yücel'in yönetmenliğini üstlendiği Ejder Kapanı gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilmiş ilk seri katil filmi olma özelliğini taşıyor. Eleştirmenlere göre filmdeki şiddet sahneleri Hollywood yapımı filmleri hatırlatıyor.

Aysel Yasa
00:00 - 22/01/2010 Cuma
Güncelleme: 22:00 - 21/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Ejder Kapanı'nda gerçek bir hikaye
Ejder Kapanı'nda gerçek bir hikaye

Yönetmenliğini Uğur Yücel 'in yaptığı, Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler ve Berrak Tüzünataç'ın rol aldığı merakla beklenen, Türkiye'de çekilen ilk seri katil filmi Ejder Kapanı bugün gösterime giriyor. İstanbul'da aftan yararlanıp çıkan sübyancıları öldüren bir seri katilin öyküsünü anlatan film aksiyon ve adli tıp sahneleriyle oldukça konuşulacağa benziyor. Türkiye'de artan pedofili suçuna, cezaevi aflarına ve adalet kavramına dikkat çeken filme basın camiası da oldukça büyük ilgi gösterdi. Yaşanmış gerçek bir öyküden yola çıkılarak hazırlanan polisiye-gerilim tarzındaki film bütçesiyle de dikkat çekiyor.

SENARYO CAZİP GELDİ

5 milyon TL'lik bütçesiyle de bir ilki gerçekleştiren filmin yönetmeni Uğur Yücel filmin senaryosundan etkilenince bu filmi çekmeye karar verdiğini söyledi. “Bazı filmler vardır çilelidir, ne kadar uğraşsanız da istediğinizi çekemezsiniz. Ama Ejder Kapanı böyle olmadı” diyen Yücel oyuncu seçiminde de zorlanmadığını söylüyor.

Peki sinema eleştirmenleri film hakkında ne diyor? Atilla Dorsay'a göre sinemamızda konusu bakımından konuşulmamış bir film çekildiğini belirterek, "İyi kotarılmış, güzel entrikası olan bir film. Aksiyon sahneleri de çok iyi. Seyirciye tavsiye edilecek bir film" derken Ömür Gedik, filmde Uğur Yücel'in ve yönetmenliğinin ve oyunculuğunun oldukça başarılı olduğunu dile getirdi. Erder Kapanı'nın Hollywood filmleri tadında olduğunun altını çizen Serdar Akbıyık ise, filmin aksiyon ve gişe açısından başarılı olacağını belirtti. Elif Tunca da, bir polisiye filmi klişesiyle seyircinin karşı karşıya getirildiğini ifade ederken, "Oyuncularda sorun yok fakat parlayan bir oyunculuk da ortada yok' yorumunu yaptı.


Polislerle çalıştık

Stajyer polisi canlandıran oyuncu Berrak Tüzünataç ise film hakkında şunları söyledi: “Bir kere Uğur Yücel oyuncudan verim almasını bilen bir yönetmen. Role hazırlık aşamasında bizimle beraber geldi. Polislerle görüştük. Her fırsatta bize yardımcı oldu. Arada bürokrasi olmadan çalışılması keyifliydi. Zaten bu da oyuncuların rollerine yansıdı.”




14 yıl önce