|

Eller semaya

Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Gecesi bu gece. Müslümanlar geceyi dua ve ibadetle geçirecek.

Aa
00:00 - 16/06/2012 Cumartesi
Güncelleme: 02:03 - 16/06/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Eller semaya
Eller semaya

Hz. Muhammed'in şahsında 'insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk' anlamına gelen Miraç Gecesi, yarın kutlanacak.

Ramazanın da içinde bulunduğu, Regaip, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir Gecesi'nin idrak edildiği 'üç aylar', 22 Mayıs Salı günü başladı.

Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Gecesi, üç ayların ilki olan recep ayına denk geliyor.

İslam inancına göre, Hz. Muhammed, Miraç gecesi Cenab-ı Hakk'ın daveti üzerine Cebrail'in rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hz. Muhammed, yolculuğunda 'Burak' adlı binekle seyahat etti.

NAMAZ FARZ OLDU

Beş vakit namaz bu gece farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Miraç'ın huzura açılan kapı olduğunu ifade etti.

Yarın idrak edilecek Miraç Gecesi nedeniyle bir açıklama yapan Ünal, Miraç'ın iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "İlahî rahmet ve lütuflarla dolu miraç gecesini anlayabilmek, anlatabilmek ve yaşayabilmek her Müslümanın görevi olmalıdır. Miraç, iyiliklere güzelliklere huzur ve saadete açılan sonsuz ve sınırsız bir yükseliştir" dedi.


Topyekün insanlığın yükselişini düşünmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Görmez, mesajında 'Sevgili Peygamberimizin miracından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekun bütün insanlığın yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız' ifadesini kullandı. Görmez, Müslümanların bu yükselişi tıpkı Peygamber Efendimiz gibi Yüce Mevla'nın rızasına uygun yaşamakla gerçekleştirebileceğini vurguladı. Bu arada Diyanet, Miraç Gecesi dolayısıyla Bursa Ulu Camii ve Mersin'in Tarsus ilçesinde Ashab-ı Kehf Camisi'nde 'Kuran-ı Kerim ve Mevlit' programları düzenleyecek. Bursa'daki program Diyanet TV'den, Tarsus'taki program ise TRT 1'den canlı yayınlanacak.




12 yıl önce