|

Erkeklerin ağlayanı makbul!

RPonline internet sitesinin derlemesine göre bilim adamları, ciddi ciddi Viagra'nın fareler üzerindeki etkilerini araştırarak, bilim dünyasının bu "emektarlarını" mutlu etti. Ayrıca artık bilim insanlarının, "kılıç yutmanın tehlikeli olduğu" yönündeki buluşu, "tezekten vanilya esansı çıkarmaları", özellikle "hovardo kraliçe karıncaların, diğerlerine nazaran yüzde 50 daha uzun yaşadıklarını" ispatlayan araştırmaları da takdire şayan tabii ki...

00:00 - 19/04/2009 Pazar
Güncelleme: 01:32 - 19/04/2009 Pazar
Yeni Şafak
Erkeklerin ağlayanı  makbul!
Erkeklerin ağlayanı makbul!

Bugüne kadar bilime hizmet etmişlerdi, şimdi ise bilim onlar için çalıştı. Farelerle ilgili bir araştırmadan söz ediyoruz: Duygularını açık açık gösterebilen; hatta ağlayabilen erkek fareler, karşı cins tarafından tercih edildiği ortaya çıktı. Bilim insanları, erkek farelerin gözyaşlarındaki "pheromon" isimli maddesinin dişi farelerde çiftleşme isteğine neden olduğunu tespit etti. Diğer bir araştırmaya göre de, erkek fareler, karşı cinsi etkileyebilmek için "serenat" yapıyor. Bilim insanları, dişi farelerin uyarıcı kokular salgıladığında, erkek farelerin şarkı söylemeye başladığını buldu. Araştırmanın olumlu sonucu ise; söylenen şarkının insanların duyabileceği dalga boyunda olmaması...


Hiç keyfim yok uzun zamandır

Dünyanın dört bir yanında çoğu insan benzer sorunlarla uğraşırken, bilim adamları, pandaların cinsel isteksizliğinin sebebini bulabilme umuduyla, bu hayvanların gen haritasını çıkarmayı başardı.


Fareler...

Yüzyıllardır insanlarla benzer genetik yapılara sahip oldukları için sayısız deneylerde bilimin gelişimine öncülük ettiler. Bu kez bilim onlar için çalıştı ve işte ortaya çıkan gerçek:

Dişi fareler, sulu gözlü erkek fareleri çekici buluyor!


Gaz çıkarmayan balık konuşamıyor!

Kanada'nın Bamfield kentindeki Deniz Bilimleri Merkezinden araştırmacı Ben Wilson, ringa balıklarının nasıl iletişim kurduğunu araştırırken, "bilim dünyasını allak bullak eden" bir keşifte bulundu: Hem Atlantik'te, hem de Pasifik'te yaşayan ringa balıkları, birbirleriyle gaz çıkararak iletişim kuruyormuş...


Saçı sola eğik denek aranıyor

Son haber Almanya'dan. Bonn Üniversitesi, konuşma becerisi ile ilgisini araştırmak için saçları sola doğru çıkan denekler arıyor.


Filler kamyon sesli

Bilim adamları, fillerin kamyon sesi çıkarabildiğini tespit etti. Hiç kuşkusuz, bu buluşun “otomotiv sektörüne katkıda bulunması bekleniyor.


Depresyondayım

Amerikalı bilim adamları, maymunların uyuşturucu bağımlılığını araştırdı ve "bunalımlı" maymunların, sosyal ilişkileri iyi olan türdaşlarına göre kokaine daha çabuk alıştığını buldu.


Çarşaf neden kırışır

Dünyanın en önemli üniversitelerinden Harvard ve Santiago de Chile'den bilim adamları Lakshminarayanan Mahadevan ve Enrique Cerda Villablanca, "herkesin çok merak ettiği", çarşafların neden kırıştığı sorusuna yanıt aradı.




15 yıl önce