|

Eyvah! Bizimkiler uçak düşürdü

Ukrayna''nın yayınladığı telsiz konuşmalarına göre, Rusya yanlısı milisler, sivil bir uçak düşürdüklerini kabul ediyorlar. Kayıtlarda, milisler füzenin nereden ve kimler tarafından ateşlendiğini de söylüyor.

.
00:00 - 19/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:32 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Eyvah! Bizimkiler uçak düşürdü
Eyvah! Bizimkiler uçak düşürdü
RUS İSTİHBARATI DEVREDE

Ukrayna İstihbaratı, Ukrayna''nın doğusunda 295 yolcusuyla düşürülen Malezya uçağıyla ilgili ses kayıtları yayınlandı. İlk yayınlanan kayıt, Rus albay Vasili Geranin ile ayrılıkçıları kumanda eden Rus istihbaratından Igor Bezler''in uçağı ayrılıkçıların düşürdüğünü söylediği telefon kaydı. Devamında ise ''Major'' ve ''Greek'' kod adlı ayrılıkçıların telsiz konuşması basınla paylaşıldı.

ORADA KAZAKLAR VAR

Konuşmalarda, enkaz yerinde bulunan Major''un uçağın Chernukhin kontrol noktasından ateşlenen füze ile düşürüldüğünü ve yüzde 100 bir sivil uçak olduğunu söylediği duyuluyor. Bu kontrol noktasında kimlerin olduğu sorulduğunda ise gelen cevap ''Kazaklar'' şeklinde. Konuşmalarda, askeri bir uçak düşürdüğünü sanan ayrılıkçıların, enkazı görünce paniğe kapıldıkları anlaşılıyor.

Parçalar 4 km''ye dağıldı

Uçağın parçalanan gövdesi ve onlarca ceset 4 kilometrekarelik alana yayılırken ikinci kara kutu da bulundu. Rus ayrılıkçılar çembere aldıkları enkaza yalnızca akredite gazetecileri alınıyor.

İşte vuran batarya

Ukraine@war isimli Ukrayna blog sitesinde, füzeyi ateşlediği iddia edilen bataryanın fotoğrafı yayımlandı. Dün çekilen fotoğrafta, Chernukhin kontrol noktasından iç bölgelere doğru nakledilen bir BUK füze bataryası görülüyor. Sitede, bataryanın 4 füze taşıdığı ve bir tanesinin eksik olduğuna dikkat çekiliyor.

Savaş suçu

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Malezya Havayolları''na ait uçağın Ukrayna''da düşmesiyle ilgili olarak, ''Uçak düşürüldüyse bu uluslararası hukuk ihlali ve savaş suçudur. Failleri en ağır şekilde cezalandırılmalı'' dedi.

Hollanda yasta
BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Son yılların en büyük can kaybını yaşayan Hollanda''da halk düşürülen uçakta ölen 189 vatandaşına ağlıyor. Ülkedeki tüm bayraklar yarıya indirilirken, Schiphol Havaalanı''nda toplanan yolcu yakınları ise geceyi havaalanına yakın bir otelde geçirdi.

10 MİLLETEN İNSAN VAR

189 Hollandalı''nın yanı sıra uçaktaki yolcuların 44''ü Malezyalı, 27''si Avustralyalı, 12''si Endonezyalı, 9''u İngiliz, 4''ü Alman, 4''ü Belçikalı, 3''ü Filipinli, bir kişinin Kanadalı ve bir kişinin de Yeni Zelandalı olduğu, 4 kişinin kimliğinin tespit edilemediği belirtildi.


10 yıl önce