|

Festivalde ağırlık Türk sinemasında

3-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde bu yıl 40'ı Türk, 200 film izleyiciyle buluşuyor. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, 28 yıldır ilk kez bu kadar çok Türk filminin festivalde yer alacak olmasının, Türk sinemasında kaliteyi artıracağını söyledi.

Aa
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 11/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Festivalde ağırlık Türk sinemasında
Festivalde ağırlık Türk sinemasında

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) 3-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde bu yıl 200 film izleyiciyle buluşacak. Geçen yıl 170 bin izleyiciyle rekor bir rakama ulaşan Uluslararası İstanbul Film Festivali programı bu yıl yine dopdolu.

Festivalin tanıtımı amacıyla Beyoğlu Emek Sineması'nda düzenlenen toplantıda konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, bu yıl festivalde gösterilecek toplam 200 filmden 40'ının Türk filmi olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Eczacıbaşı, 28 yıldır ilk kez bu kadar çok Türk filminin festivalde yer alacak olmasının, Türk sinemasında hem nicelik hem de nitelik bakımından kalitenin artmasını sağlayacağını kaydetti.

AVRUPA KONSEYİ ÖDÜLÜ

Eczacıbaşı, festivaldeki en önemli etkinliklerden birinin, 2 yıl önce başlatılan 'Sinemada İnsan Hakları' bölümünde gösterilecek 10 film arasından en iyi filme verilecek 'Avrupa Konseyi Sinema Ödülü' olduğunu ifade etti. Festivalin Altın Lale Ödülü, bu yıldan itibaren, Uluslararası Yarışma'nın yanısıra Ulusal Yarışma kapsamında da verilmeye başlanıyor. Festivalde film gösterimleri, Beyoğlu'nda Emek, Atlas, Beyoğlu, Pera Müzesi Sineması, Yeni Rüya ve Kadıköy'deki Rexx Sineması ile hafta sonları Nişantaşı CityLife Cinema olmak üzere toplam 7 sinemada yapılacak. Sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, sergiler, partiler ve konserler gibi yan etkinliklerin de yer alacağı festivalin bilet fiyatları bu yıl tam 10 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü 7 TL, hafta içi gündüz seansları ise 3.5 TL olarak belirlendi.



15 yıl önce