|

Fetih atlayışı

Dünyanın değişik ülkelerinden gelen 20 paraşütçü İstanbul'un fethinin 558. yıldönümüne özel atlayış gerçekleştirdi.

Aa
00:00 - 30/05/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 30/05/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Fetih atlayışı
Fetih atlayışı

İstanbul'un fethinin 558. yıl dönümü bir dizi etkinlikle kutlandı. Törenler Fatih Sultan Mehmet'in kabrinde okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından Belgratkapı'da Mehter Bölüğü tarafından fetih ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişi canlandırıldı. Hücum Marşı'nın çalınmasının ardından, tarihi bölük top atışları ve Mehter Marşı eşliğinde surlara hücum edilerek Türk bayrağı burçlara dikildi. Temsili fethin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, günün önemini anlatan bir konuşma yaptı. İlköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından, 'İstanbul'un Fethi' konulu şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenlere vatandaşın ilgisi büyük oldu.

5'ER DAKİKA ARAYLA

Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında toplanan İstanbul'da toplanan 20 paraşütçü ise fethin 558. yıldönümüne özel, İstanbul Sapphire'den atladı. Norveç, Avustralya, Avusturya, Almanya, Polonya, Hollanda ve Türkiye'den etkinliğe katılan paraşütçüler, 'İstanbul Sapphire'nin organizasyonunda, 261 metre anten yüksekliğine sahip binadan 5'er dakika arayla atlamaya başladı. Paraşütçüler, binanın önünde bulunan İETT'nin durak alanında kendileri için beyaz brandayla belirlenen yere indi.


Bosna da coşkuya ortak

Fetih kutlamaları akşam da devam etti. Aya İrini'de “Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu” tarafından konser verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrunnisa Gül'ün katıldığı konserde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı da hazır bulundu.


Haliç'te muhteşem gösteri

İstanbul'un Fethi'nin 558. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Haliç'te ışık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi yapıldı. İstanbullular, alkışlar eşliğinde görkemli gösteriyi izledi.



13 yıl önce