|

Fetih heyecanı başka

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin 558. yıl dönümünü unutulmaz bir şölenle kutlayacak. Belgrat Kapısı'nda yapılacak törende, askerler mehteran bölüğünün muhteşem müziği eşliğinde surlara hücum edecek.

İstihbarat Servisi
00:00 - 29/05/2011 Pazar
Güncelleme: 23:46 - 28/05/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Fetih heyecanı başka
Fetih heyecanı başka

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin 558. yıl dönümü çerçevesinde hazırladığı programla, İstanbulluları fethin heyecanını tekrar yaşayacakları unutulmaz bir şölene davet ediyor. İstanbul'un Fethi'nin 558. yıl dönümü muhteşem törenlerle kutlanacak. İlk olarak Belgrat Kapısı'nda yapılacak törende askerler mehteran bölüğünün muhteşem müziği eşliğinde surlara hücum edecek. Giriş kapısı özel bir teknikle kapatılan surlar askerler tarafından yıkılacak. Aynı anda top atışı ile Cenk Marşı çalınarak hücum dört bir koldan yapılacak.

SURLARA SANCAK DİKİLECEK

Bazı askerler surlara tırmanırken, bazıları ellerinde koç kafaları ile surların kapısını yıkacak. Surları ele geçiren asker Fetih Marşı eşliğinde sancağı surlara dikecek. İstanbul'u fetheden büyük kumandan Fatih Sultan Mehmed atıyla, arkasında Fatih'in hocası Akşemseddin ve askerlerle birlikte surlardan İstanbul'a girişi canlandırılacak. İstanbul'un fethi törenleri için bu yıl 20 at ve Osmanlı askerini temsilen 20 at binicisi görev yapacak.

SES VE SU GÖSTERİSİ YAPILACAK

Törenlerde Askeri Mehter takımı ve öğrenciler çeşitli gösteriler yapacak. Muhteşem kutlamalarda akşam saatlerinde ise İstanbullular Haliç Balat'ta buluşacaklar. Saat 21.00'da ses ve su gösterisi ile başlayacak olan programın ardından, sudan oluşturulan perdede İstanbul fetih filmi gösterilecek. Haliç üzerine kurulan platformda ise Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü muhteşem bir konser verecek. Işık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi ile devam edecek gösterilerde İstanbulluları fetih doyasıya yaşayacak.



13 yıl önce