|

Gafının bedelini ağır ödedi

Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek'e 6 Ekim 2010'da Erzincan'dan canlı yayınla bağlanan F.A. ve Z.A., "Onlar mum söndü mü oynuyorlar? Ne yapıyorlar?" sözü üzerine Avukat Özer Özdil aracılığıyla Erzincan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtı

00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:36 - 29/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Gafının bedelini ağır ödedi
Gafının bedelini ağır ödedi

Şovmen Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek'e 6 Ekim 2010'da Erzincan'dan canlı yayınla bağlanan F.A. ve Z.A., "Onlar mum söndü mü oynuyorlar? Ne yapıyorlar?" sözü üzerine Avukat Özer Özdil aracılığıyla Erzincan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtı



Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Özdil dava dilekçesinde, müvekillerinin ağır hakarete maruz kaldığını, insanların dil, din, ırk, mezhep ve benzeri nedenlerden dolayı aşağılanamayacağını belirterek, F.A. ve Z.A.'ya 50'şer bin TL tazminat verilmesini talep etti.


Mahkeme Hakimi Muharrem Yiğittürk, bir yıl süren davanın sonunda, Mehmet Ali Erbil'in F.A. ile Z.A.'ya faizleriyle birlikte 7500'er TL tazminat ödemesine karar verdi.



Yiğittürk, gerekçeli kararında özetle şunları söyledi: "'Mum söndü oynamak' cümlesinin Alevi mezhebine mensup kişilere yönelik olarak hakaret olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Mehmet Ali Erbil de program sonunda 'Sanırım yanlış anlaşılma olmuş efendim, arkadaşlarımız ışık söndürmüşler orada, mum söndü demişiz' sözlerini sarf etmiştir. Ne var ki bu sözler, tüm Alevi vatandaşlara değil, yayına bağlanan kişilere söylenmiştir."


12 yıl önce