|

Gaziosmanpaşa'da Ramazan bereketi

Gaziosmanpaşalılar 11 ayın sultanı Ramazan ayını idrak etmenin sevincini yaşıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sokak iftarlarıyla binlerce vatandaşı bir araya getirip dostluk ve kaynaşmanın en güzel örneklerini yaşatıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 12:12 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Gaziosmanpaşa'da Ramazan bereketi
Gaziosmanpaşa'da Ramazan bereketi

Her gün ayrı bir mahallede sokak iftarlarını kuran Gaziosmanpaşa Belediyesi birbirinden zengin iftar menülerinin yanında tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterileri de düzenliyor. Maneviyatın yoğun olarak yaşandığı Gaziosmanpaşa sokaklarında oruç açan ailelerin yanındaki çocuklar da unutulmuyor.

Çocuklar eski oyunları yeniden yaşıyor

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları için her akşam ayrı bir organizasyon yapılırken miniklere yapılan ikramlar da büyük rağbet görüyor. Oyunlar arasında ise en çok çocukların ilgisini ip atlama, sek sek, halat çekme, çuval oyunu ve yüz boyama gibi etkinlikler başı çekiyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi aynı zamanda Osmanlı macunu ve pamuk şeker gibi ikramlar da yapılıyor. Ayrıca, çocuklara hatıra olsun diye futbol topu ve balon hediye ediliyor. Her çocuğun mutlu olmasını önemseyen Gaziosmanpaşa Belediyesi genç nesillere olan yatırımları artarak devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında bilgi evleri ve yaşam alanlarının sayısı da hızla artacak.

5 bin kişiye sıcak yemek

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aşevi hizmetini GOPAŞ şirket üzerinden veriyor. Günlük bin 250 aileye yaklaşık 5 bin kişiye sıcak aş dağıtımı yapılıyor. Yemekler pirinç pilavı ve tas kebabı ağırlıklı oluyor. Her aileye iki tane ekmek veriliyor ve yemek dağıtımı sefer tasları ile yapılıyor, her ailenin iki adet sefer tası bulunuyor. 10 araç ve 50 kişilik dağıtım ekibi sefer taslarının dolusunu kapının önünde teslim ederken boş olan sefer tasını da geri alıyor. Uluslararası kalite belgelerine sahip Belediye Aşevi Türkiye'nin en iyi ve kalitede en önde gelen markalarının ürünleri tedarik edilerek servise kadar her aşamada kontrollü bir imalat yapılıyor.

15 bin kişi Gazze için dua etti

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 'Büyük Gaziosmanpaşa İftarı'nda bir araya gelen 15 bin Gaziosmanpaşalı Gazze'de akan kanın durması için dua etti. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ali Uslanmaz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, idari ve mülki kurum amirleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve 15 bin Gaziosmanpaşalının katılımıyla gerçekleşen iftar programında Gazze'de katledilen Müslümanlar için dua edildi. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta iftar öncesinde, Küçükköy Stadı'nda kurulu tüm masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 15 bin Gaziosmanpaşalının katıldığı program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Semazenler eşliğinde ilahilerin okunduğu programda ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi dua ederek iftarlarını açtılar. İftar sonrasında ise Gaziosmanpaşa Müftüsü İsa Gürler ve Gaziosmanpaşalılar, Gazze için hep birlikte dua okudu. Başkan Usta, 'Ramazan ayının ilk gününden itibaren, her gün bir mahallemizde vatandaşlarımızla buluşup birlikte iftar yapıyoruz. Bu gün düzenlediğimiz en büyük iftar programımızda da 15 bin kişi ile bir araya geldik. Böylesine muhteşem bir kalabalıkla hep birlikte, Gazze'de akan kanın durması için dua edeceğiz. Bu katliamın bir an önce durması için dua ediyoruz ' dedi.

Üç bin kişi iftarını cami bahçesinde açtı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 'Gönül Sofraları' adını verdiği iftarları vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleştiriyor. Karayolları Mahallesi, Fatih Camii bahçesinde kurulu gönül sofralarında genç, yaşlı, çocuk hep birlikte iftar açmanın keyfini yaşadı. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi ilgiyle izlenirken, ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, belediye başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, meclis üyeleri ve üç bin Gaziosmanpaşalının katılımıyla gerçekleşen sokak iftarında belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik, beraberlik ve huzur içinde geçirdi.


10 yıl önce