|

Geline 18 kilo altın takıldı

HAKKARİ (İHA)
00:00 - 18/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 11:58 - 18/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Geline 18 kilo altın takıldı
Geline 18 kilo altın takıldı

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Zeyyat Zeydan ile Veysel Abbasigil'in kızı Meryem Abbasigil Yüksekova ilçesinde 3 gün 3 gece süren dillere destan bir düğünle dünya evine girerken, davetliler tarafından geline 18 kilogram altın, damada ise 320 bin YTL para takıldı.


Düğün, cuma günü akşam saatlerinde Pinyanişi Aşireti lideri ve damadın babası Mustafa Zeydan'ın Esentepe Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde başladı. Damadın sağdıcı ve ağabeyi olan AK Parti Hakkari milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, AK Parti Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve aşiret mensupları kol kola girerek halay çekti. Davetliler, Türk halk müziği sanatçısı Aydın Aydın'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Aşiret düğününe katılan kalabalığın halaya kalkması ile zaman zaman 1 kilometreyi bulan kuyruklar oluştu.



Düğünün üçüncü ve son gününe AK Parti Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Van, Hakkari, Şırnak Bitlis, Ankara ve İstanbul'daki aşiret mensuplarından yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Takı takmak için uzun kuyruklar oluşturan davetliler, 20 yaşındaki gelin Meryem Abbasigil'e 18 kilogram ağırlığında altın, 21 yaşındaki damat Zeyyat Zeydan'a ise 320 bin YTL taktı. Gelinin taşımakta zorlandığı takılar düğün sahipleri tarafından alınarak kasaya konuldu.


AK Parti Hakkari milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, kardeşinin düğünü nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi. Zeydan, "Biliyorsunuz düğünler insanların özel günleridir. Özel günler, güzel günlerdir. İki ailenin, iki yörenin birlikteliğini ifade eder. Bu kardeşimden sonra diğerlerinin de düğününü yapmak inşallah nasip olur. Düğüne katılan bütün hemşehrilerime sevgilerimi saygılarımı sunuyorum" dedi.

Düğüne katılan davetlilere kavurma, pilav ve salata ikram edildi. Yemek için 30 büyükbaş ve 70 küçükbaş hayvan kesilirken, 20 bin adet su, 15 bin adet ekmek, 1 ton salatalık, 1 ton domates, 500 kilogram biber, 1 ton pirinç, 1 ton yoğurt kullanıldı. Düğün yemeği 10 aşçı tarafından hazırlandı.


16 yıl önce