|

Gelinliğiyle sandık başına gitti

Yurt dışında yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk vatandaşı için cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma işlemleri başlarken, Almanya''dan Keçiören''e gelin gelen Eda Aksoy iki mutluluğu bir arada yaşadı. Önce evlenerek dünya evine giren Eda Aksoy, daha sonra gelinliğiyle sandık başına gitti.

İha
00:00 - 2/08/2014 Saturday
Güncelleme: 10:54 - 2/08/2014 Saturday
Yeni Şafak
Gelinliğiyle sandık başına gitti
Gelinliğiyle sandık başına gitti

Enes-Eda Aksoy çiftinin Keçiören Gücü Tesisleri''ndeki Dolunay Düğün Salonu''nda yapılan düğün merasimine konuk olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, genç çift ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Düğünün ardından Almanya''da yaşayan Eda Aksoy (23), cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak üzere soluğu Esenboğa Havalimanı''nda aldı. Havalimanına konvoy eşliğinde giden Aksoy çiftini Başkan Ak da yalnız bırakmadı. Aksoy''un ve yurt dışından oy kullanmak için gelen diğer vatandaşların oy verme işlemi, TRT Haber kanalından canlı olarak yayınlandı.

"Bize hizmet edenlere vefa borcumuzu ödemeye geldik"

Almanya''dan Keçiören Aktepe''ye gelin gelen Eda Aksoy, oyunu kullandıktan sonra, ''Yurt dışından geldiğimiz için oyumuzu Esenboğa''da kullandık. İlk defa Cumhurbaşkanımızı kendimiz seçiyoruz. Düğünümüzü yaptık ve bize hizmet edenlere vefa borcumuzu ödemeye geldik. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun'' mesajını verdi.

Yeni yuva kurarken yeni Türkiye'nin kuruluşuna da katkı sağladılar

Genç çiftin hem düğün hem de oy kullanma mutluluğuna ortak olan Başkan Ak ise, ''Oldukça mutluyuz. Biz de onlarla beraber geldik, aynı zamanda burada oylarını kullanmalarına şahit olduk. Nazar değmesin. Allah onlara mutluluk versin. Yeni bir yuvayı kurarken yeni Türkiye''nin kuruluşuna da katkı sağlamış oldular. Kendilerini tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Yurt dışından oy vermek için gelen genç çiftin yakınları da duygularını ''Çok mutluyuz. Allah bizlere bu günleri gösterdi. Yeni Türkiye için oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik'' şeklinde dile getirdi.

Almanya''dan gelen bir vatandaşın Başkan Ak ile ilgili yaptığı ''Keçiören Belediye Başkanını yurt dışında yaşadığım için ilk defa görüyorum. Çok karizmatikmiş'' yorum ise dikkat çekti.

10 years ago