|

Göğebakan'ın oğluna vasiyet ettiği helallik

Uzun süredir lösemi tedavisi gören ve bu sabah hayatını kaybeden ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın geçen 22 Mart'ta Samsun'da katıldığı bir programda oğluna vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Vasiyetinde 'Ölürsem bu adamdan helallik al' dediği kişinin ise Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok olduğu belirtildi.

Dha
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Göğebakan'ın oğluna vasiyet ettiği helallik
Göğebakan'ın oğluna vasiyet ettiği helallik

Uzun süredir lösemi kanseri tedavisi gören Murat Göğebakan, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Sevenlerini büyük yasa boğan haberin ardından Göğebakan'ın, geçtiğimiz Mart ayında oğluna bir vasiyette bulunduğu ve 'Ölürsem bu adamdan helallik al' dediği öğrenildi.

Bu adamdan helallik al

Helallik al dediği kişinin, Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok olduğu belirtildi. Hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatan Göğebakan, o gün sahnede şu sözleri söylemişti:

'Erdoğan Tok beni aradı, yapabileceğimiz ne varsa kardeşlerin burada hazır dedi. Ben de bu sözler üstüne oğluma diyorum ki, bir gün ölürsem git bu adamdan helallik al.'

'O telefon görüşmesini hiç unutamam'

Yaptığı konuşmada doktorunun kendisine ilik nakli yapılmasını gerektiğini söylediğini belirten Göğebakan, şunları söylemişti: "Çok para istemişlerdi, o kadar param yoktu. Ama Allah'ım vardı sorun değildi. Bir gün Samsun'dan bir telefon geldi bana, hiç unutmam, unutamam o telefonu görüşmesini. Oğlum Bülent'e ettiğim vasiyetimde vardır, bir gün ölürsem git bu adamdan helallik al. Aynen şunları söylemişti telefonda, 'Yapabileceğimiz ne varsa kardeşlerin burada hazır' demişti ve elinden geleni yapmıştı.' Erdoğan ağabeyimin bir lafı benim yüreğimi doldurdu.

Türk sanat dünyası büyük bir çınarını kaybetti

Murat Göğebakan'ın ölüm haberini alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise "Hakkım varsa helal hoş olsun. 5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat kardeşimizin bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesinin haberinin ardından derin bir yara aldık. Güzel yürekli bir insan, yaşama her zaman pozitif bakabilen bir kişiliği kaybetmenin acısı tüm Türkiye en derin duygularla yaşıyor. Seçim öncesi AK Parti Samsun Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik şöleninde söylediği sözleri aklımızdan çıkmıyor. Oğlu Bülent Göğebakan'a ettiği vasiyette oğlunun benden helallik almasını belirttiğini söyleyen Murat kardeşim için kelimeler kifayetsiz kalır. Türk sanat dünyası büyük bir çınarını kaybetmiştir. Başımız sağolsun Rabbim ailesine sabır versin" dedi.

10 yıl önce
default-profile-img