|

Gözüne sinek yumurtladı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 29 yaşındaki Mehmet Orhan'ın sinek kaçan gözünden 20 kurtçuk çıkarıldı. Sineğin, Orhan'ın gözüne yumurtladığı saptandı.

Dha
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:47 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gözüne sinek yumurtladı!
Gözüne sinek yumurtladı!

Bodrum İlçesinde bir kuaförde çalışan Mehmet Orhan, gözündeki bir ağrı nedeniyle Özel Bodrum Hastanesi'ne başvurdu. Üç gün ağrı çeken ve ağrı geçmeyince doktora başvuran Orhan'ın gözüne kaçan sineğin yumurtladığı belirlendi ve 20 kurtçuk haline gelen sinekler yapılan operasyonla çıkarıldı.

Orhan, "Gözüm 3- 4 gün ağrıyınca önce arkadaşlarıma gösterdim. Onlar kurtları görünce paniğe kapıldık, hemen hastaneye geldik. Gözümü kaybedeceğimi sandım ama başarılı geçen bir operasyon sonrası sağlığıma kavuştum. Gözümden çıkan kurtçuklar beni de şaşkına çevirdi" dedi.

Orhan'ın operasyonunu gerçekleştiren Özel Bodrum Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nalan Özbirecikli hastanın gözünden 20 kurtçuk çıkardıklarını belirterek, "Bu tip hastalar göz polikliniklerine genelde sinek veya böcek göze çarptıktan sonra larva bıraktıkları için batma, kızarıklık, sulanma, şikayeti ile başvururlar. Ancak Mehmet Bey böyle bir şey fark etmemiş. Bize geldiğinde gözünü kaybedeceğini sandığı için oldukça endişeliydi. Özellikle kurtların gözün arkasından beynine gitmesinden korkuyordu. Kendisine böyle bir risk olmadığını ve olayın nedenini açıkladığımda oldukça rahatladı. Bu tip hastaları 2, 3 bazen 4 kere kontrole çağırıp tüm kurtların temizlendiğinden emin oluruz. Bu olayda da böyle yaptık. Çok sık görülen bir vaka olmamakla beraber daha önce de 15 civarında bu şikayetle başvuran hastam olmuştu" dedi.

10 yıl önce