|

Güle oynaya bayram

Dünya çocuklarının ilk ve tek bayramı olan 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde etkinlikler için biraraya gelen çocuklar bayramı eğlenerek kutladı.

Aa
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:56 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Güle oynaya bayram
Güle oynaya bayram

Dünya çocuklarının ilk ve tek bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlamaları dün coşkuyla kutlandı. Ülkenin farklı bölgelerinde kutlamalar için bir araya gelen çocuklar, yöresel oyun ve etkinliklerle bayramı eğlenerek kutladı. Sabahın ilk saatlerinde ise bayram dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Resmi törenlerden sonra okullarda bayram etkinlikleri başladı.

SUYU KESİN, TALİMATI

İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocamustafapaşa İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul etti. Topbaş'ın koltuğuna, temsilen 4. sınıf öğrencisi Zeynep Uymuşlu oturdu. Uymuşlu, Milli Eğitim Bakanı olmayı düşündüğünü söyledi ve su tasarrufu sağlamak için 9.00-10.00 saatlerinde Kocamustafapaşa'da suların kesilmesi talimatı verdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da koltuğunu 6'ıncı sınıf öğrencisi Ahmet Utku Küçükosmanoğlu'na devretti. Ancak devirde en çok dikkati çeken Ahmet Utku'dan sonra koltuğa oturan Türk anne ile Tanzanyalı babanın siyahi çocukları Atilla Ayubu oldu.

KOMUTAN ÇOCUKLARLA HALAY ÇEKTİ

Her bölgede olduğu gibi Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı. Bursa'da Atatürk Caddesi'ndeki törende, çocuklar yöresel oyunlar sergiledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 23 Nisan farklı etkinliklerle kutlandı. Batman'da Uluslararası Afrika Sirki'nin gösterisiyle çocuklar doyasıya eğlendi. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Kaymakam Hidayet Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Ko-mando Binbaşı Ersin Aslan ve İlçe Belediye Başkan Vekili Adem Ekin çocuklarla davul zurna eşliğinde halay çekti.

Coşku her yerde

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da da coşkuyla kutlandı. Etkinlikler Konyaaltı sahilindeki Beach Park'ta düzenlenen kutlamalarla devam etti. Çocuklar burada yöresel oyunlar sergiledi. Burdur'da gerçekleştirilen program kapsamında Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş düzenlendi, daha sonra TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu halk oyunları ekibi Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri sundu.

Efeler sahnede

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Manisa, Denizli ve Uşak'ta etkinliklerle kutlandı. Manisa'daki etkinlikler, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'un Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende öğrenciler şiir okudu, 'Yedi Bölge Türkiye' temalı gösteri ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Birlikte eğlendiler

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerle kutlandı. Eskişehir'de ise ilkokul ve ortaokul öğrencisi folklor gösterileri sundu. Türk dünyası ülkelerinden gelen öğrenciler de kendi ülkelerine özgü oyunları sergiledi.

Suriyeliler için buruk kutlama

Ülkelerinde iç savaştan kaçarak Hatay'ın İskenderun ilçesinde kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türk öğrencilerle birlikte konteyner sınıfta kutladı. Yayladağı ilçesindeki çadır kentte barınan Türkmenler ise bayram dolayısıyla etkinlik düzenledi. Programda çocuklar, Yermuk Kampında açlıktan ölen yaşıtlarının durumunu anlatan tiyatro oyunu sahneledi. Çadır kent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Kuran-ı Kerim okuyan öğrenciler, 'Çanakkale Türküsü' ile 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını seslendirdi.


10 yıl önce