|

Gülsüm anne ''yılın annesi'' seçildi

Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 5 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayı, ''yılın annesi'' seçildi.

Aa
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:53 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Gülsüm anne ''yılın annesi'' seçildi
Gülsüm anne ''yılın annesi'' seçildi

Toros Eğitim Kurumları Akdeniz Koleji Müdürü Hüdayi Başın ve öğretmenler ile öğrenciler Gülsüm Kabadayı'yı evinde ziyaret etti. Gülsüm annenin elini öperek çiçek veren öğrenciler, Umut'un sağlık durumuyla da ilgili bilgi aldı.

Kolej Müdürü Hüdayi Başın, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ''yılın annesi'' ödülü verdiklerini belirtti. Bu ödülü başarılı kadınlardan seçtiklerini hatırlatan Başın, bu yıl öğrenci ve velilerin talebiyle Türk annelerinin yardımseverliğini temsil ettiği için Gülsüm Kabadayı'ya bu ödülü verdiklerini belirtti.

Kabadayı'nın Türk annesinin şefkat kahramanı olduğunun en güzel göstergesi olduğuna dikkati çeken Başın, ''İnsanlar evlatlarını çöp konteynerlerine, cami bahçelerine bırakıp gidiyorlar. Gülsüm anne ise hiç tanımadığı hatta yabancı olduğu bilinen bir kişiye sahip çıkıyor. Ona kendi oğluymuş gibi titizce akıyor. Bu durum bütün Türk annelerini gururlandırdı'' dedi.

Başın, Kabadayı'nın ödülünü düzenlenecek törenle vereceklerini kaydetti.

Yılın annesi seçilen Gülsüm Kabadayı ise, devletin ve milletinin desteğiyle Türk annesini dünyaya en iyi şekilde tanıttığını söyledi. Özellikle Rusların artık Türk annelerine hayranlıkla baktığını ifade eden Kabadayı, her gün evine Rusların ziyarete geldiğini belirtti. Kabadayı, evine gelen Rus kadınlara ''Allah'ın rızası için Umut'a bakıyorum'' dediğini söylediğinde Rusların kendisine şaşırdığını dile getirdi.

3 oğlu olduğunu Umut'u da 4'üncü çocuğu olarak gördüğünü anlatan Kabadayı, ''Umut'u Allah'ım bana bir sınav için gönderdi. Ben de Umut'a kendi oğlum gibi bakıyorum. Ömrüm el verdiği sürece de bakacağım. 'Türk annesi' ismini yükseltmek için elimden geleni yapacağım. Türk annelerinin yardımsever ve hayırseverliğini dünyaya gösterdiğim için çok mutluyum.'' dedi.

Kabadayı, ödülü de Türk anneleri adına alacağını ifade etti.

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı.

Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı gönüllü olarak bakmaya başlamıştı. Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 5 yıldan bu yana ''Umut'' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya'da bir televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve yoğun ilgi görmüştü.

11 yıl önce