|

Hadise o kostümü giymeyecek

Ajanslar
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:03 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hadise o kostümü giymeyecek
Hadise o kostümü giymeyecek

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği konutunda Belçikalı ünlü şarkıcı ve yapımcı Bart Peeters'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Hadise, neden Türkiye'yi temsil ettiğinin sorulması üzerine "Basit bir cevabım olacak. Çünkü ben Türk kızıyım. Türk kökenim benim için çok anlamlı" dedi.



Türkiye'yi Moskova'da düzenlenecek 54'üncü Eurovision şarkı yarışmasında temsil etmeye hazırlanan Hadise, kendisi için "kumaşsız kıyafet" hazırladığını duyuran tasarımcı Muammer Ketenci'yle hiçbir temasının olmadığını söyledi.



Hadise, doğup büyüdüğü Belçika'da güzel günler geçirdiğini ve birçok başarıya imza attığını fakat "asla Türk kökenini saklamadığını" belirterek "Türkiye'yi temsil edecek olmaktan onur duyduğunu" vurguladı.


Yorucu olmasına rağmen kendisini destekleyenlerden aldığı güçle aralıksız sürdürdüğü tanıtım turlarıyla "Avrupa'da Türk kökenli olmayanlardan da destek almayı umduğunu" dile getiren Hadise, bu yönde iyi işaretler aldığını ve ziyaret ettiği ülkelerde yoğun ilgi gördüğünü anlattı.


"Beklenmedik şeyler yapmayı sevdiğini" söyleyen Hadise, Moskova'daki yarışmaya herkesin "Türkler tipik göbek dansı yapar" beklentisini boşa çıkaracak şekilde hazırlandığını ve "sürpriz yapacağını" kaydetti.


Hadise, kendisi için "kumaşsız kıyafet" hazırladığını açıklayan tasarımcı Muammer Ketenci'yle "hiçbir görüşme yapmadığını" vurgulayarak "Onunla çalışmayacağım. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Herkese 'kıyafetimi hazırlayacağını' söylüyor ama bu doğru değil. Kıyafetim 1 Ocak'ta TRT'deki gösterimde giydiğime benzemeyecek, farklı bir şey olacak. Harekete uygun, hafif bir elbise olacak" şeklinde konuştu.


15 yıl önce