|

'Hakim' sıfatı değişsin diye Meclis''e başvurdu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde MHP''li belediye meclis üyesi, mahkeme hakimlerinin taşıdığı 'hakim' sıfatının, Allah''ın 99 isminden biri olduğunu bu nedenle ''yargıç'' olarak değişmesi için TBMM''ye başvurdu.

İha
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 12:18 - 18/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Hakim' sıfatı değişsin diye Meclis''e başvurdu
'Hakim' sıfatı değişsin diye Meclis''e başvurdu

Kadirli Belediyesi MHP''li meclis üyesi Kasım Yasdıoğlu isimli vatandaş ilginç bir girişimde bulundu. Mahkeme hakimlerinin taşıdığı hakim sıfatının Allah''ın sıfatı ve ismi olduğu gerekçesiyle Yasdıoğlu durumu Meclis gündemine taşıdı. Hakim isminin toplumun her kesiminde tepkiye neden olduğunu söyleyen Yeasdıoğlu, Arapça kelime olan hakim yerine Türkçe yargılayan fiilinden türeyen yargıç isminin kullanılması gerektiği yönünde TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına başvurdu.

Hakim isminin mahkemelerde insanlar üzerinde psikolojik baskı unsuru oluşturduğunu bu durumun ise yargılamaları dahi etkilediğini savunan Yasdıoğlu, ''Sadece bununla da kalınmıyor aynı zamanda şirkte işleniyor. Hakim Allah''ın ismidir sıfatıdır. Allah''ın ismini bir insana yüklemek yanlıştır. Allahın isimleri toplumda insanlara isim olarak konuluyor. Fakat bu ismi mahkemelerde yargılama yapan makam sahiplerine yüklersek durum değişiyor ve insanlar psikolojik olarak etkileniyor. Hakim isminin yargıç olarak değişmesi yönünde başvuruda bulundum. İnşallah bu yanlıştan kısa sürede dönülür'' şeklinde konuştu.

10 yıl önce