|

Hilye-i Şerif Sergisi Ayasofya'da açıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 'Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi' Hilye-i Şerif Sergisi, Ayasofya Müzesi'nde açıldı. Hazreti Muhammed (SAV)'in dış görünüşünü ve vasıflarını anlatan 114 otantik ve çağdaş eser sergileniyor.

Şamil Kucur
00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:03 - 14/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Hilye-i Şerif Sergisi  Ayasofya'da açıldı
Hilye-i Şerif Sergisi Ayasofya'da açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi' başlıklı hilye-i şerif sergisi, Ayasofya Müzesi'nde açıldı.

Müzede düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çok önemli bu serginin açılışının yapıldığı belirterek, ' Umuyorum ve diliyorum ki gördüklerimiz İslam peygamberi Hazreti Muhammed S.A.V. Efendimizi tanıma ve anlama noktasında bize yol gösterici olur'dedi.

Hz. Ali'ye 'Bize sevgili peygamberimizi anlatır mısınız?' denildiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bunun üzerine de Hz. Ali'nin 'Siz bana bütün dünyayı, dünyadaki bütün güzellikleri ve dünyadaki bütün nimetleri sayabilir misiniz?' dediğini anlattı. Serginin açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başklanı Aziz Babuşçu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Ayasofya Müzesi Başkanı Doç.Dr. Haluk Dursun, Ayasofya Müzesi Müdür V. Hayrullah Cengiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Ayasofya Müzesi'nde sergilenen ilk hilye sergisi 'Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi'de Hazreti Muhammed (SAV)in dış görünüşünü ve vasıflarını anlatan 114 otantik ve çağdaş eser bulunuyor. Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen en büyük hilye sergisi olma özelliğini de taşıyan sergi, 15 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.



12 yıl önce