|

Hostes ve pilotları Vakko giydirecek

THY'nin 75. yılında yeni formaların yapımı için açılan ihaleyi Vakko aldı. İlk etapta kaptan pilotların kıyafetleri değiştirilecek

İstanbul
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:05 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Hostes ve pilotları  Vakko giydirecek
Hostes ve pilotları Vakko giydirecek

Türk Hava Yolları (THY) personelinin kıyafetleriyle ilgili ihaleyi Vakko kazandı. THY'nin 75. yılında yeni tasarım ve yeni konsept formaların yapımı için açılan ihaleyi Vakko aldı. İhale kapsamında ilk etapta kaptan pilot ve uçuş hareket uzmanlarının kıyafetleri değiştirilecek.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, bu yıl, THY'nin 75'inci yılını kutladığını hatırlatarak, 75. yıl çerçevesinde bir dizi etkinliğin yanı sıra yenileme çalışmaları da yapacaklarını söyledi. Kıyafet değişikliğinin de bu çerçevede yapıldığını dile getiren Genç, "Özel Alım ve Satım Kurulu, çeşitli firmaların tekliflerini değerlendirmiş, teklif ve tasarımı daha uygun olan Vakko'yu seçti. Yönetim de onayladı" dedi. THY'nin, şu anda kullanılan kıyafetleri, modacı Cemil İpekçi tarafından tasarlanmıştı.


Tarzlar henüz belirlenmedi

THY ihalesini kazadıktan sonra çalışmalarına hızlandıran Vakko, THY personelinin kıyafetlerini önümüzdeki günlerde desinatörlerle yapılacak bir toplantı sonunda şekillendirecek. Vakko basın müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kıyafetlerle ilgili henüz kesin bir fikir oluşmadığını belirterek, personel kıyafetleriyle ilgili renk ve çizgilerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir toplantıyla duyurulacağını açıkladı.



16 yıl önce