|

Hürrem Sultan yüzügü muhteşem satıyor

Eleştirilerle gündeme gelen "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan'ın taktığı yüzük, kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

İha
00:00 - 19/03/2011 Cumartesi
Güncelleme: 13:57 - 19/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Hürrem Sultan yüzügü muhteşem satıyor
Hürrem Sultan yüzügü muhteşem satıyor

Osmanlı dönemini anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan'ın taktığı mücevherler, halkın da yoğun ilgisini çekiyor. Kayseri'de kuyumculuk yapmakta olan Bayram Erdoğan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Hürrem Sultan yüzüğü'nün çok yoğun ilgi gördüğünü ve aynı zamanda altın satışlarında da artışa sebep olduğunu söyledi. Taleplerden son derece memnun kaldığını ifade eden Erdoğan, Hürrem Sultan'ın taktığı yüzüğün satışında rekor yaşandığını da belirterek, "Dizinin

satışlarımıza çok büyük katkısı oldu. İnsanlarımız daha fazla altın takı almaya başladı. Ayrıca 'Hürrem sultan yüzüğü' de yoğun bir talep görüyor. İnsanlar 'Hürrem Sultan yüzüğü'nün altın ve zümrüt olanını tercih ediyor. Bunun yanı sıra hediyelik eşya olarak altın takı alımında ciddi talepler var. Şu dönemde altın fiyatlarının yükselmesi ve düşmesi de takı alımında insanların ilgisini çekti. Talepten memnunuz" şeklinde konuştu.

Osmanlı motifleri taşıyan takıların ve özellikle bu yüzüğün büyük ilgi gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Altın satışları fiyatlar çok yükseldiği zaman biraz duraksıyor. Ama iniş ve çıkışlarda hareket umumiyetle Anadolu'da güzel. Anadolu insanlarının altın ve takı merakı çok güzel. Altın fiyatlarının yükselmesi Hürrem Sultan yüzüklerinin satışında olumsuz bir etki oldu ama gerçekten almak isteyen insanlar gümüşünü ya da bujiterisini talep edebiliyor. Biraz daha bütçesi iyi olan müşterilerimiz taksitle de olsa

orijinal altın olanını tercih ediyor. Altın hem alerji yapmaması açısından hem de kıymetli olması açısından daha çok talep ediliyor" dedi.

13 yıl önce