|

İkinci facia

Geçen hafta İtalya'da 312 göçmenin hayatını kaybettiği tekne kazası tazeliğini korurken bir acı haber daha geldi. Malta karasularında 300'e yakın kaçağı taşıyan bir tekne alabora oldu. 10'u çocuk 50 kişi hayatını kaybetti

.
00:00 - 12/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:30 - 11/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
İkinci facia
İkinci facia

Akdeniz'de, 'Sicilya kanalı' olarak adlandırılan ve Malta karasularında yer alan bölgede 300'e yakın kadar kaçağı taşıyan bir tekne battı.Afrika'dan Avrupa'ya kaçış trafiğinin en yoğun olduğu yollardan biri olan Sicilya kanalında geçen hafta 518 kişiyi taşıyan teknenin alabora olmasından sonra, 250 kaçağın bulunduğu bir başka tekne daha battı.

FACİA BÖLGESİNE 60 MİL UZAKTA

Olayın geçen hafta 312 kişinin hayatını kaybettiği bölgeye 60 mil uzaklıkta meydana geldiği duyuruldu. İtalyan basınına yansıyan haberlerde, olayın ardından bölgeye intikal eden Malta ve İtalya deniz kuvvetlerine ait gemilerin, arama-kurtarma faaliyetlerini birlikte yürüttüğü bildirildi. Ortak kurtarma operasyonunda, Maltalıların 150, İtalyanların ise 56 kişiyi kurtardığı ifade edildi.

UÇAK BATMADAN HABER VERDİ

İtalyan haber ajansı ANSA ise teknenin, batmadan önce zor durumdayken bir Malta uçağı tarafından görüldüğü aktardı. Uçağın bildirmesi üzerine olaya hemen müdahale edildiğini belirten ANSA, denizden 10'u çocuk yaklaşık 50 kişinin cesedinin çıkarıldığını duyurdu. Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Mısır'da da aynı acı

Mısır'ın İskenderiye şehri açıklarında Akdeniz'i geçmeye çalışan mültecileri taşıyan bir geminin battığı bildirildi. Sahil güvenlik güçleri 116 kişiyi kurtarırken, 12 kişinin de cesedi bulundu. Mısır devlet gazetesi El Ahram'ın haberine göre, çoğunluğu Suriyeli ve Filistinli mültecileri taşıyan gemi İskenderiye şehri açıklarında battı. Gemide 150 yolcu olduğu aktarıldı. Akdeniz'i kaçak geçmeye çalışan mülteciler arasında birkaç Mısırlı da bulunuyor. Mısır sahil güvenlik güçleri, şimdiye kadar 12 ceset buldu. Sahil güvenliğin 40'ı Suriyeli, 72'si Filistinli ve 4'ü de Mısırlı toplam 116 yolcuyu kurtardığı bildirildi. Son iki yılda çok sayıda Suriyeli ve Filistinli, kaçak yollarla Akdeniz'i geçmeye çalışmış, bu yolculuklarda birkaç gemi batmıştı.

11 yıl önce