|

İlk yerli Disney Müzik Festivali 23 Nisan'da

Disney gösterisi, dünyada ilk kez Amerika dışında bir ülkenin yerel kaynakları kullanılarak hayata geçiriliyor. Disney'in sevilen karakterleri Türk sanatçılardan oluşan bir yapımla, İstanbul Çocuk Tiyatrosu ile 23 Nisan'da 9 kentte sahnelenecek.

Aybike Eroğlu
00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:42 - 29/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İlk yerli Disney Müzik Festivali 23 Nisan'da
İlk yerli Disney Müzik Festivali 23 Nisan'da

Yapımcılığını Feld Entertainment'in üstlendiği, Walt Disney Company'nin lisanslı gösterisi 'Disney Live-Mickey'nin Müzik Festivali', dünyada ilk kez İstanbul Çocuk Tiyatrosu (ICT) işbirliğinde yerelleştirilerek Türk kadrosuyla Türkiye çapında 9 kentte sahnelenecek. Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan ICT İcra Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, 3 yıl önce bu tür gösterilerin Türkiye'ye getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Geçmiş dönemlerde Türkiye'ye getirdikleri 'Disney Live' gösterisinin İstanbul, İzmir ve Ankara'da 290 bin kişi tarafından izlendiğini hatırlatan Gürkaynak, Disney Live-Mickey Müzik Festivali'nin Türkler ve yabancılardan oluşan 60 kişilik bir ekiple yerelleştirilerek, Türk kadrosuyla 23 Nisan'da sahnelenmeye başlanacağını açıkladı.

DÜNYA TARİHİNDE BİR İLK

Disney Live'in tarihinde ilk kez Türkiye'de böyle bir uygulama yapıldığını vurgulayan Gürkaynak, yerelleştirme çerçevesinde Disney'in sevilen karakterlerini Türk sanatçılarının yer aldığı bir yapımla Türkiye'nin kültür unsurlarını da katarak çocuklarla buluşturacaklarını ifade etti. Gürkaynak, 23 Nisan'da İstanbul'da başlayacak gösterilerin Bursa, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Antakya'da olacağını kaydetti.

The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan da Disney olarak iş ortakları Feld Entertainment ve ICT ile birlikte gösteriyi hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Dünyada ilk kez tamamen yerli kadroyla sahnelenecek bu özel gösteri sayesinde ailelere Disney'in sihirli dünyasını kendi yerel tiyatrolarında keşfetme fırsatı sunmayı sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.


4,5 milyon dolara mal oldu

Prodüksiyon maliyeti yaklaşık 4.5 milyon dolara mal olacak gösterinin toplam teknik ekibi 45 kişiden oluşuyor. Bilet fiyatları İstanbul'da 30-40 ve 50 liradan, diğer kentlerde ise bin 500 üzerinde seyirciye ulaşıldığında 30 ila 50 lira arasında değişebilecek. Bir yılda yapılması planlanan 620 gösteriyle 220 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Toplam 299 kostümün kullanıldığı gösteride, 15 dansçı ve oyuncu yer alıyor. Toplam hazırlık prova süresi 360 saat olan gösterinin, ışıklandırma sistemini ağırlığı 7 bin 200 kilogram, ses sisteminin toplam ağırlığı ise 520 kilogram.



12 yıl önce