|

İslam alimleri İstanbul'da buluştu

İslam dünyasının alimlerinin bir araya geldiği, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısı başladı.

Aa
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:25 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İslam alimleri İstanbul'da buluştu
İslam alimleri İstanbul'da buluştu

Ramazan ayını bölünme, şiddet ve çatışmayla geçiren İslam dünyasının alimlerinin bir araya geldiği, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısı başladı.

Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan toplantının açılış oturumunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Erdoğan konuşacak.

İslam dünyasının tarihinin en zor ramazan aylarından birini geçirmesi, huzurun hakim olması gereken bu ayda çatışma, kargaşa, isyan ve savaşlardan başını kaldıramaması üzerine harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı, tarihi ve dini temeli olmayan bu kaosa "dur" demek isteyen İslam alimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde toplandı.

"Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" adı verilen toplantıda başta Irak, Suriye, İran ve Filistin olmak üzere Çad, Rusya, Mali, Mısır, Japonya gibi 32 ülkeden İslam alimleri katılıyor.

Dolmabahçe Sarayı'nda başlayan toplantının ilk oturumu sonrası aile fotoğrafı çekilecek. Konuklara Dolmabahçe Sarayı'nda verilecek iftar yemeğine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılacak.

Toplantının yarın düzenlenecek 2. ve 3. oturumları Conrad Otel'de yapılacak. Yarın öğleden sonra gerçekleştirilecek 3. oturuma Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Toplantı cumartesi günü açıklanacak sonuç bildirgesinin ardından sona erecek.

Önemli isimler katılıyor

"Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısına Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Irak Alimleri Meclis Başkanı Mahmut Abdulaziz Al- Ani, Japonya Müslümanları Birliği Başkanı Kimiaki Tokumasu, Rusya Müslümanlar Merkezi Kurulu Başmüftüsü Talgat Tajuddin, İtalya Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gianpiero Ahmed Vincenzo, Somali Din İşleri ve Evkaf Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Rıdvan Hersi Muhammed, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş'in yanı sıra çok sayıda davetli katılıyor.

10 yıl önce