|

İstanbul şiirle buluştu

İstihbarat Servisi
00:00 - 9/03/2012 Cuma
Güncelleme: 01:09 - 9/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul şiirle buluştu
İstanbul şiirle buluştu

Sultanbeyli Belediyesince düzenlenen ve 4 gün sürecek "Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali" başladı.

10 Mart'a kadar sürecek olan festivalin ilk günkü açılış programına ilgi yoğun oldu. Türkiye'den 17, Kosova, Makedonya, Ukrayna, Bulgaristan, Arnavutluk, Gana, Azerbaycan, Irak, Bosna Hersek, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Karadağ olmak üzere 12 değişik ülkeden toplam 29 şair, Sultanbeyli Belediyesi'nin öncülüğünde şiir severlerle buluştu.

İKİNCİ GÜN KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde, önceki gün Seyfullah Kartal'ın sunumuyla yapılan açılışın ardından Türkiye ve misafir ülkelerden şairler konuklara şiir ziyafeti sundu. Program sonunda Grup Yansımalar'ın müzik ziyafeti ve havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi.

Festivalin ikinci gününde de şairler okullarda öğrencilerle buluştu. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi, Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Lisesi ve Türk Telekom Anadolu Lisesi şairleri ağırladı. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi'nde Yenişafak Yazı işleri Müdürü Özcan Ünlü, Adem Turam, Sıddık Ertaş, Kofi Anyidoho (Gana), AlbanTartari (Arnavutluk) şiir konulu sohbette öğrencilerle biraraya geldi. Ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, yerli ve yabancı 6 kadın şairin “Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz” isimli programı gerçekleşti. Akşam programında ise, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Turan Koç Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Prof. Dr. Fatih Andı'nın “Modern İnsanın Şiir Arayışı” paneli yapıldı.



12 yıl önce