|

İstanbul'un lağımı bile altından maaş veriyor

İstanbul'un yalnızca taşı toprağı değil, kanalizasyonu da altın saçıyor. 30 yıldır, Kapalıçarşı'daki kanalizasyon çukurlarına giren 6 kişi, çıkardıkları altın tozlarını satıp ailelerinin geçimlerini bu yolla sağlıyorlar.

Aa
00:00 - 11/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 22:51 - 10/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul'un lağımı bile altından maaş veriyor
İstanbul'un lağımı bile altından maaş veriyor

Altın üreticilerinin merkezi Kapalıçarşı ve çevresindeki kanalizasyon kuyularından altın tozu çıkaran bazı kişiler, ailelerinin geçimini 30 yıldır bu yolla sağlıyor.

Çarşı ve çevredeki atölyelerin kana-lizasyon sularının döküldüğü yaklaşık 30 rögarın kapağını açıp içerideki atığı bir kova yardımıyla çıkaran vatandaşlar, çuvallara doldurdukları bu atığı daha sonra süzerek içindeki altın tozunu ayıklıyor. Çevrede 'ne yaptıklarını' soranlara, belediye çalışanı olduklarını ve tıkanan kana-lizasyonu açmak için çalıştıklarını söyleyen altın avcısı vatandaşlar, bu işi yapanların artmasını istemedikleri ve işlerinin sekteye uğramaması için, yaptıkları işin başkaları tarafından bilinmesini de istemiyor.

3 AYDA BİR ALTIN TOZU

Çalışmalarını çarşı ve çevresindeki dükkanlar kapalıyken, gece saatlerinde veya pazar günü yürüten gruptakilerden bazıları, 1-3 ayda bir açtıkları kuyulardan bazen 50 grama kadar altın tozu elde edilebildiğini, gruptaki 6 kişinin 30 yıldır ailelerinin geçimini bu yolla sağladığını anlatıyor. Altın avcıları, kendileri gibi altın arayanların sayısı arttığı için geçmişe göre işlerin daha kötü olduğunu ifade ediyor.






14 yıl önce
default-profile-img